Zajednička suradnja Hrvata i Mađara za jači turistički i gospodarski razvoj “dravskog bazena”

U Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, održana je sjednica predsjedništva Europskog teritorijalnog udruženja Pannon EGTC čija je potpredsjednica Emina Kovač, ravnateljica Razvojne agencija VIDRA Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Pannon EGTC Csaba Nagy, nazočio je župan Županije Somogy Norbert Biró, kao i direktor pannon EGTC-a Andras Gondoc, predstavnici razvojnih agencija iz Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, mađarskih županija, Somogy i Baranya, kao i nevladinih organizacija.

Govorilo se o turističkom razvoju „dravskog bazena“, trenutnim i budućim projektima koji se provode ili će s provoditi u budućnosti. Dana je inicijativa za formiranje zajedničkog vijeća, koje će potom zajednički nastupati i prema Bruxellesu, Budimpešti i Zagrebu. Cilj je razvoj na području rijeke Drave, kako bi stanovnici ovdje ostajali i kako bi se kroz turizam otvarala nova radna mjesta. Bilo je govora i o rijetkim graničnim prijelazima između Mađarske i Hrvatske, koja bi, zbog turističkog i gospodarskog razvoja, trebala biti češća nego su to danas. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”412289″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content