Željko Grgačić, kandidat HDZ-a za načelnika općine Pitomača: Financijski najvrjedniji projekt je izgradnja kanalizacijske mreže Aglomeracije Pitomača

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine Pitomača na predstojećim lokalnim izborima je aktualni općinski načelnik Željko Grgačić. Rođen je 1968. godine u Pitomači gdje završava i osnovnu školu. Srednju školu PPOC završava u Zagrebu, oženjen je i otac tri kćerke te branitelj i dragovoljac Domovinskog rata. Prije političkog angažmana bio je u poduzetničkim vodama kao obrtnik. U rad lokalne samouprave u Pitomači uključen je od 2000. godine kao vijećnik Općinskog vijeća Općine Pitomače, a 2007. godine počinje obnašati dužnost općinskog načelnika. Svoje slobodno vrijeme posvećuje vinogradarstvu i nogometu, a kao jedan od hobija navodi i motociklizam.

U toj najzapadnijoj i najvećoj općini Virovitičko-podravske županije protekle četiri godine provedene su brojne investicije u sferi komunalne i druge infrastrukture, društvenih djelatnosti, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, a sve na dobrobit mještana, od onih najmlađih do najstarijih.

U tijeku trajanja dosadašnjeg mandata općinskog načelnika na području općine provedeni su brojni projekti, od kojih su najznačajniji i financijski najizdašniji bili vezani uz obrazovanje i komunalnu infrastrukturu. Izgradnja novog objekta Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, predstavljao je financijski najzahtjevniji pojedinačni projekt (14,5 milijuna kuna) čijim je završetkom potvrđena dobra suradnja općine i županije na podizanju kvalitete učeničkog standarda, započeta izgradnjom šest područnih škola u naseljima Otrovanec, Velika Črešnjevica, Stari Gradac, Starogradački Marof, Grabrovnica i Sedlarica. Osim toga, prenamjenom i uređenjem bivše karaule Banov brod učenicima je osiguran praktikum poljoprivredne proizvodnje kako bi po završetku školovanja bili spremniji za tržište rada. Zahvaljujući izgradnji vodoopskrbnog sustava dijela naselja Pitomača, Kladare, Stari Gradac i Starogradački Marof (12,3 milijuna kuna), kao i vodospreme Sedlarica s temeljnim cjevovodom (9,2 milijuna kuna), pitka voda došla je do svih općinskih naselja izuzev prekodravske Križnice zbog njezine izoliranosti.

PROJEKT AGLOMERACIJE VRIJEDAN JE 124 MILIJUNA KUNA

– Realizirali smo projekt izgradnje vodoopskrbne mreže do sada nepokrivenog dijela općine, kao i izgradnju vodospreme Sedlarica, čime smo najvećim dijelom zatvorili pitanje izgradnje općinske vodoopskrbne mreže te se možemo posvetiti rješavanju problematike vezane uz odvodnju gdje smo do sada izgradili mrežu u dijelu naselja Pitomača. Kao financijski najvrijedniji općinski projekt za sljedeći mandat najavljujem izgradnju kanalizacijske mreže Aglomeracije Pitomača koja obuhvaća dio naselja Pitomača, Stari Gradac, Dinjevac, Grabrovnica, Otrovanec i Kladare zajedno s biopročistačem vrijedan 124 milijuna kuna, koji će biti apliciran za financiranje sredstvima EU, a nositelj kojeg će zbog njegove složenosti biti virovitički Virkom – rekao je aktualni općinski načelnik i kandidat u novom mandatu Željko Grgačić.

REKORDER PO BROJU STIPENDISTA NA RAZINI DRŽAVE

Općina se u mandatu Željka Grgačića posebno bazirala i na razvoj poduzetništva. Nakon infrastrukturnog uređenja poduzetničke zone Rakitka u Kladarama radilo se na njenom popunjavanju, što je napokon i ostvareno te se u narednom razdoblju očekuje i početak radova na izgradnji poslovnih objekata (reciklažno dvorište, poduzetnički inkubator, proizvodni pogon Herbarium d.o.o. Pitomača). Cilj za naredni mandat je novo proširenje zone, što će ujedno potaknuti i otvaranje novih radnih mjesta.

Općina Pitomača skrbi i o svojim udrugama, ponosi se svojim Glazbenim festivalom, rezultatima sportaša i vatrogasaca, a svojim mještanima daje veliku podršku i kroz razna sufinanciranja. Među rekorderima je i po broju stipendista ne samo na području Virovitičko-podravske županije, već i na razini države.

– Ove smo godine probili brojku od 100 općinskih stipendista koji godišnje tijekom deset mjeseci primaju općinsku stipendiju u iznosu od 700 kuna mjesečno. Dokle god će općinski proračun moći pratiti ovo ulaganje u budućnost, Općina Pitomača ulagat će u svoju mladost – zaključio je aktualni općinski načelnik te kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima Željko Grgačić, naglašavajući kako za naredni mandat ima ambiciozan plan koji će dodatno pozicionirati Pitomaču na turističkoj karti Virovitičko-podravske županije i šire, ali i stvoriti je još ugodnijim i ljepšim mjestom za život. (www.hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content