Županijski drvoprerađivači i dalje će stipendirati učenike za zanimanje drvodjelski tehničar

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, 22. svibnja, održana je 15. tematska sjednica Strukovne grupe drvno-prerađivačke industrije u vezi upisa učenika u prvi razred srednje škole za zanimanje drvodjeljski tehničar, u školskoj godini 2017./2018. i mogućnosti stipendiranja učenika

Zaključeno je da će tvrtke drvno-prerađivačke industrije, kao i u školskoj godini 2016./2017., stipendirati učenike za zanimanje drvodjeljski tehničar i u školskoj godini 2017./2018. Po završetku školovanja, svim stipendistima, u tvrtkama drvno-prerađivačke industrije Virovitičko-podravske županije, osigurano je zaposlenje.

Predstavnici tvrtki smatraju izuzetno korisnim povećanje broja sati praktične nastave u tvrtkama, s tendencijom daljnjeg povećanja sati praktične nastave.

Zaključeno je i da se predstavnici tvrtki drvno-prerađivačke industrije očituju o potrebnim zanimanjima, radi izrade plana upisa učenika u prvi razred, u školskoj godini 2018./2019., te da se Virovitičko-podravskoj županiji, uputi prijedlog za dodjelu stipendija i studentima koji upišu stručne studije.

Sjednici su, osim predstavnika županijskih tvrtki drvno-prerađivačke industrije, prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac i ravnatelj Tehničke škole Virovitica Ivan Kućan, sa suradnicima. (Anpo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content