FOTO: Na Šištatu u Virovitici održani prvi motociklistički svatovi

Moto klub “Kumovi” iz Virovitice, organizirao je na svom prostoru na Šištatu prvi put u svom postojanju, Moto svatove, a mladenci su bili Mozsar Eszter i Bukta Zoltan iz Mađarske.

Da bi sve proteklo po pravilima svećenik je bio velečasni Lajos također iz Mađarske na svojem Suzukiju, a svjedoka ovom svečanom događaju bilo je dvijestotinjak motorista iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i BiH.

Umjesto pred oltarom u crkvi, mladenci Eszter i Zoltan svoje Da rekli su na Šištatu gdje se potom održala i velika svadbena svečanost na kojoj se za glazbeni dio pobrinuo glazbeni sastav “The Rockeri” iz Nove Gradiške. Nije izostalo ni ića ni pića za koje se pobrinuo domaćin, Moto klub “Kumovi” uz suradnju s Gradom Viroviticom i gradonačelnikom Ivicom Kirinom koji je kao čln Moto kluba Kumovi i sam nazočio ovoj svadbenoj svečanosti.

MG 1745Da bi ovjekovječili ovaj svečani trenutak, koji će se po službenim pravilima održati za tjedan dana u Mađarskoj, motoristi su napravili kolonu koja se u subotnjim poslijepodnevnim satima provezla kroz Viroviticu.

Na pitanje, zašto su takav događaj htjeli ovjekovječiti baš na ovaj način i u gradu Virovitici, mladenci su u isti glas rekli da je Šištat idealno mjesto za takve prigode i da su ga upravo iz tog razloga htjeli iskoristiti za ovaj svečani dan. Inače suradnja Mađarskih i naših motociklista je tradicionalna, a njoj se na svakoj prigodi pridružuje i mnoštvo motociklista iz Hrvatske i susjednih zemalja. Naravno, prednjačili su motociklisti iz Virovitice, ponosni kako je njihov grad upravo odabran za ovakvu međunarodnu svečanost. (www.icv.hr, bs, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”413034″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content