FOTO: Utakmicom Hrvatska-Srbija vrhunski rukomet se vratio u Viroviticu

Središnji dio obilježavanja 60. obljetnice prvog svjetskog prvenstva u malom rukometu za žene bila je utakmica ženskih seniorskih reprezentacija Hrvatske i Srbije. Pred 1300 gledatelja uspješnija je bila Hrvatska pobijedivši 28:21 pri čemu su bile efikasne i Virovitičanke Marijeta Vidak sa četiri i Maja Kožnjak sa tri zgoditka. Virovtička publika još jednom je pokazala da voli rukomet.

Prigodnim poklonima predsjednik Rukometnog saveza Virovitičko podravske županije Antun Blažević nagradio je Virovitičanke, sudionice prvih svjetskih prvenstava, Ladislavu Horak-Jergović i Emu Kadrić, te tadašnjeg klupskog tajnika i novinara Ervina Mačkovića. Dok je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac prigodnom plaketom darivao virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina.

Na poluvremenu najbolje mlade rukometašice rođene 2004. godine i mlađe, koje su se natjecale u županijskoj ligi dobile su medalje i pehare.

Virovitički domaćini su se još jednom pokazali uspješnim organizatorima velikih sportskih priredbi. Opširnije pročitajte u idućem broju Virovitičkog lista…. (www.icv.hr, mš, foto: Matija R.)