FOTO: Završna večer 25. pitomačkog glazbenog festivala uz deset najljepših i najslušanijih podravskih pjesama

U Pitomači su i ove godine dokazali da znaju napraviti vrhunski glazbeni spektakl. Dvadeset i peti Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja protekao je u znaku mnoštva odličnih izvođača, ali i u odličnom raspoloženju publike koja nije krila zadovoljstvo predstavljenim pjesmama. Nakon Večeri popularnih tamburaških skladbi koja je iznjedrila 20 novih pjesama, u subotu, 10. lipnja, održana je druga festivalska večer – Večer etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja. Ljubiteljima podravskog melosa je u festivalskoj završnici, koju je uživo prenosio Drugi program HRT-a, predstavljeno 16 skladbi. Boris Ćiro Gašparac i Barbara Othman, Dragan Vlajnić i Suhopoljski tamburaši, Podravski mužikaši, Hrvoje Hegedušić, Vlado Smiljanić i Svirci moji, Nina Kraljić i Jane, samo su neki od izvođača koji su izveli nove skladbe i oduševili Pitomačane u prepunoj Sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića. Program jubilarnog festivala upotpunjen je i revijalnim dijelom u kojem su izvođači izveli 10 najljepših i najizvođenijih festivalskih pjesma. U isti glas publika je pjevala „Podravsku krv“, „Tri ljubavi moje“, „Moj angelek“, “Podravske svirače, “Grahove bralje”, “Dijete podravsko”, “Dok je Drava sanjala”, “Lepo je na svetu živeti”, “Zlato moje” i “Kresni vatru cigansku”.

IMG 6587

Direktor festivala Rajko Stilinović izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim festivalom pohvalivši autore, izvođače i žiri koji je za publiku odabrao samo najkvalitetnije skladbe. Dodao je kako vjeruje da će festival i ove godine iznjedriti brojne hitove koje ćemo rado slušati na radijskim postajama.

Drugu večer glazbenog festivala koji ove godine slavi četvrt stoljeća, svojim su dolaskom uveličali, između ostalih, saborski zastupnici Josip Đakić, Vesna Bedeković i Žarko Tušek, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić…

Podsjetimo, 25. izdanje glazbenog festivala u Pitomači održano je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača. (icv.hr, mb; pitomacafestival.hr; fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”414076″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content