FOTO: Združena operativna vježba VZO Špišić Bukovica

Vatrogasna zajednica općine Špišić Bukovica organizirala je u Okrugljači operativnu vježbu sa zadatkom gašenja požara u drvnoj industriji. Cilj je bio provjera sposobnosti operativnih vatrogasaca i ispravnosti opreme koja je na raspolaganju. Inače, VZO Špišić Bukovica jedna je od rijetkih koja tijekom godine organizira dvije združene operativne vježbe vatrogasaca, što je ujedno i prilika mladim operativcima za upoznavanje sa stanjem na terenu.

Na vježbi u Okrugljači sudjelovala su 42 operativna vatrogasca iz DVD-a Špišić Bukovica, Vukosavljevica i Okrugljača. Vježba je uspješno izvedena, a o čemu se točno radilo više je rekao zapovjednik VZO Špišić Bukovica Zdravko Pokupić:

– Zamišljen je veliki požar u pogonu drvne industrije, gdje je došlo do zapaljenja zbog pregrijavanja motora. Dio djelatnika ostao je zarobljen u dimu u pogonu te je bilo potrebno izvršiti spašavanje i unutrašnjom navalom započeti gašenje požara u pogonu. Pošto se požar proširio kroz jedan dio hale na krovište, bilo je također potrebno izvršiti gašenje s vanjske strane kako bi se zaštitili okolni objekti. Vježba je uspješno izvršena, s time da smo imali veliki problem pošto se u blizini ne nalazi niti jedan hidrant, tako da je jedan od glavnih ciljeva bio i uvježbati dobavu vode s veće udaljenosti. – rekao je Zdravko Pokupić. (www.icv.hr, mb)

[g-gallery gid=”415247″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content