Fotogalerija: Terenska nastava 3. i 4. razreda OŠ August Cesarec-Špišić Bukovica u Zagrebu

Ponedjeljak, 5. lipnja , osvanuo je lijep i sunčan dan. 73 učenika naše škole i njihovih 9 učiteljica uputilo se na dugo očekivanu terensku nastavu u Zagreb. Pred nama je bio, sada to sa sigurnošću možemo reći, bogat i zanimljiv, tematski bogat dan. Podijelili smo se u dvije skupine i krenuli u nepoznato, ali svima dobro poznato. Prva stanica je jednima bila RTL-televizija, a drugoj skupini Muzej iluzija.

U Muzeju , kako mu i samo ime govori, bilo je magično i očaravajuće. Brinuli smo se i smijali, skakali i padali, vrištali i skoro padali. Obišli smo preko 70 eksponata i instalacija: Kosa soba, Soba ogledala, Obrnuta soba, prostor za igru s didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama… u kojima su kroz zabavne i atraktivne varke, djeca naučila mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti.

U isto vrijeme na RTL-televiziji bila je naša druga skupina, a mi smo televiziju posjetili nakon Muzeja Iluzija. Ljubazan domaćin nam je bio, svima dobro poznat, voditelj RTL KOCKICE Davor Balažin. Simpatični , mladi Davor upoznao nas je sa svim zanimljivostima novinarskog rada. Proveo nas kroz : redakciju Vijesti, montažu, uveo nas u studio i objasnio nam je što je sve potrebno kako bi nastala neka emisija i kako je važno, posebice biti pažljiv pri emitiranju emisija uživo.
Zatim smo krenuli prema Saboru. Uz stručno vodstvo razgledavali smo : glavno stubište, dvoranu Ante Starčevića, obilazili Sabornice, Malu vijećnicu…. Vidjeli smo sve ono o čemu smo i učili ove godine na satovima prirode i društva u 4. razredu.

Slijedio je obilazak grada pješice: KAPTOL, DOLAC, TKALČIĆEVA ULICA, KAMENITA VRATA, TRG SV. MARKA, KULA LOTRŠČAK, prolazak kroz Tunel Grič, te odlazak Ilicom do TRGA BANA JELAČIĆA i KATEDRALE, te panoramski razgled grada iz autobusa: MUZEJ MIMARA, HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE, TOMISLAVOV TRG, ZRINJEVAC.
Nakon vruće gradske žege i vreve i podosta hodanja za nas koji nismo navikli na tako veliki grad, krenuli smo na odmor, igru i uživanje u jednom od najljepših parkova Hrvatske-Maksimir.
Utažili smo žeđ i glad u restoranu i već nestrpljivi , jedva dočekali otići na uvijek jedno od najdražih mjesta koje svako dijete treba vidjeti, Zoološki vrt.
U njemu smo vidjeli oko dvjesto osamdeset vrsta životinja – sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralješnjaka, gotovo sa svih kontinenata: crvene pande, morski lavovi, čimpanze, zmije,….

Ne, još uvijek nije došao kraj našeg putovanja. Za kraj nam je ostao obilazak Dinamovog stadiona. Uz ljubaznog domaćina, vidjeli smo što je ustvari potrebno i kako se radi u klubu koji već desetljećima svojim igrama , što u domaćem prvenstvu što u raznim europskim ligama , uveseljava svoje navijače. Tko je sve igrao i potekao iz ovog kluba. Posjetili smo svlačionicu, tunel kroz koji igrači prolaze prije izlaska na teren, trčali atletskom stazom, sjedili za stolom u PRESS ROOMU i osjećali se jako, jako važnima. Pogledali smo i trening najmlađih ekipa Dinamove škole.
E, sad je stvarno došao kraj. Puni pozitivnih dojmova, sretni što smo puno toga vidjeli i doživjeli, uputili smo se svojim kućama. Kako bi sve proteklo u najboljem redu potrudile su se naše učiteljice razredne nastave: Anita Jendrašić, Martina Dujmović, Marija Jurković, Jelena Mandić, Martina Lončar, Željka Volenik, Marina Radinović, Martina Tolušić i Melita Guth Santro-ovogodišnji voditelj putovanja. (OŠ August Cesarec Špišić Bukovica)

[g-gallery gid=”413541″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content