LIJEPE NA VININ NAČIN Zdravi miks za preplanulu kožu

Lijep pozdrav, dame moje!
Sunce nam je izašlo u svom najljepšem izdanju, bilo bi šteta to propustiti. Nogice na sunce i hvatajte boju! Za sve vas koji planirate na godišnji odmor, ali i vas koji se već odmarate, pripremila sam svoj dugogodišnji recept ulja za sunčanje. Zapravo, bolje da se izrazim; ulje za ekstra tamnjenje. Prije svega da napomenem, ulje ne sadrži zaštitni faktor pa nije poželjno mazati na kožu koja nema podlogu. Sve su preee zdravi sastojci, a tako i mirišu: ZDRAVO.
Koža će vam biti zahvalna!
Za one koji znaju dobar stari miks: maslinovo ulje, mrkva i orasi.
Vi koji ne znate, čitajte pozorno!
Dakle, uzmete jednu staklenku poput one za zimnicu i unutra stavite 5-6 oraha, ali onih u zelenoj kori, samo ih prepolovite. U istu tu staklenku naribajte 2 velike mrkve i sve to prelijte s maslinovim uljem (koliko vam treba). Promiješati drvenom ili plastičnom kuhačom i ostaviti na suncu mjesec dana. Nakon mjesec dana ulje procijediti i spremite u bočicu. Ulje je spremno za korištenje!
Mrkva sadrži beta-karoten koji štiti od UV-zraka, a orasi su puni vitamina E kao i maslinovo ulje koje je zaduženo za prekrasnu i zdravu kožu. Također, možete to ulje nanijeti i na kosu. U kombinaciji s vitaminom D uživat će vam svaki milimetar tijela.
Sunčani pozdrav od mene.

(www.icv.hr, Vina Medved)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content