LIJEPE NA VININ NAČIN Znojenje lica

Prošli tjedan pisala sam o suhoj koži, a u ovom broju Virovitičkog lista posvetit ću se nepoželjnom znojenju lica. Pri tome ne mislim na znojenje kada dižemo 100 kilograma u gymu ili preskačemo brda, već neugodnom znojenju lica u mirnom stanju koje često uzrokuje neka stresna situacija. Znate onaj osjećaj kad odjednom zarosi iz obrva,”brkova”, čela. Teško je potpuno otkloniti taj problem, ali možete si pomoći s nekoliko trikova.
Vraćamo se dobroj staroj aloe veri koja je stvarno svestrana što se tiče liječenja. Tonik s visokom koncentracijom aloe vere nanesite na lice jednom dnevno ili još bolje ako imate aloe veru doma, nacijedite sok ili namažite na lice. Aloe vera malo će osvježiti lice i rashladiti što će vam goditi.
Sljedeća stvar koju možete učiniti je da izbacite sve masne kreme iz kozmetičke torbice i zamijenite ih gelovima s matt efektom. Ako se šminkate, svakako koristite pudere bez ulja, mineralne pudere s mat efektom. Za oči birajte kremasta sjenila koja se vrlo brzo osuše na kapku, vodootporni tuš i maskaru. Što se tiče usana bitno je prije svega usne obrubiti olovkom i pritom nanijeti željeni ruž.
Važno je napomenuti da u želji da isušite lice ne napravite suprotan efekt. Zabranjeno je lice umivati puno puta dnevno u sapunu ili sličnim preparatima za isušivanje. To će vam trenutno pomoći, ali na dugoročno ste si time napravili još veći problem. I neka vam takve stvari poput znojenja ne stvaraju komplekse, sve su to čari prirode.
Drage moje, hvala što čitate. 😊
Veliki pozdrav!

(www.icv.hr, vm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content