Mogućnosti suradnje Virovitičko-podravske županije i Veleposlanstva Izraela u RH

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović održao je sastanak sa zamjenicom veleposlanice i konzulicom Veleposlanstva Države Izrael u RH Irit Shneor, a razgovaralo se o mogućnostima suradnje Veleposlanstva Izraela i Virovitičko-podravske županije. Fokus je bio na projektima vezanim uz poljoprivredu s obzirom na to da je Izrael jedna od vodećih država svijeta u poljoprivrednoj tehnologiji.

Na sastanku su utvrđene mogućnosti suradnje na zajedničkim projektima, a govorilo se i o sustavima navodnjavanja jer upravo Izrael prednjači u razvoju suvremenih tehnologija kojima nadoknađuje to što zemljopisni uvjeti možda nisu najpovoljniji za poljoprivrednu proizvodnju.

– Virovitičko-podravska županija ima završen sustav navodnjavanja Kapinci-Vaška, a druga dva, Novi Gradac – Detkovac i Đolta su u pripremi za izgradnju. Pošto je Izrael lider u navodnjavanju, ali i poljoprivrednoj proizvodnji, obavili smo jedan konstruktivan sastanak. Riječi je bilo i o prenošenju znanja te nam se stoga pridružio i ravnatelj OŠ Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš. U tu buduću suradnju bile bi, uz Županiju, uključene i škole te jedince lokalne samouprave, a dogovorili smo da bismo imali win-win situaciju, znači da korist imamo i mi i izraelske tvrtke uključene u suradnju. – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Zajedničkoj suradnji podršku je dao i ravnatelj SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš:

– Izraelci imaju vrhunske tehnologije i znanja kada je riječ o poljoprivredi i poljoprivrednoj proizvodnji. Mi kao škola se nadamo ćemo kroz različite projekte uspjeti dio njihovog znanja implementirati u naše kurikulume. – rekao je Josip Ivoš. (www.icv.hr, mb; foto: Martina Bašić)

IMG 4357

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content