Održane radionice u Učeničkom domu Virovitica u sklopu projekta „Energetska obnova Učeničkog doma Virovitica“

U sklopu projekta „Energetska obnova Učeničkog doma Virovitica“ u prostorijama Učeničkog doma Virovitica korisnicima i djelatnicima Učeničkog doma održane su tri radionice o energetskoj učinkovitosti u domaćinstvima. Radionice je održao Siniša Rajković ispred tvrtke Termo Joso iz Virovitice. Na radionicama su korisnici Učeničkog doma mogli naučiti kako poticati odgovorno ponašanje prema energentima koje svakodnevno koriste, kao i kako učinkovitije koristiti uređaje u svakodnevnom životu, te na taj način doprinijeti očuvanju okoliša i financijski uštedjeti.

Energetska obnova Učeničkog doma provodi se kroz Pilot projekt 4c1.2. energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Nositelj projekta je Učenički dom Virovitica koji projekt provodi u suradnji s Virovitičko – podravskom županijom i Razvojnom agencijom Virovitičko – podravske županije VIDRA-om. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u intenzitetu od 30% i Fond za zaštitu okoliša u intenzitetu od 40%. Preostalih 30% sufinancirala je Virovitičko-podravska županija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.326.434,21 HRK, za koji su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 813.633,95 HRK.

Cilj projekta je energetskom obnovom kroz rekonstrukciju rasvjete, te poboljšanjem toplinske zaštite vanjske ovojnice, što uključuje izolaciju krova iznad grijanog prostora, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru i izolacija vanjskih zidova ostvariti uštede. Rezultati ušteda bit će vidljivi kroz smanjenje potrošnje toplinske i električne energije i smanjenje štetnih emisija CO2. (www.icv.hr)

logo 002 vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content