Otvaranje turističke sezone u Orahovici

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice, na izletištu ”Orah” od 24.-26. lipnja bit će održana tradicionalna manifestacija početka ljeta, ”Otvaranje turističke sezone” pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske-županije, poduzeća Papuk d.o.,o. Gravia-e Osijek i tvrtke Aksion Vinkovci. Sadržaji manifestacije počinju 24. lipnja u 18:00 sati otvorenjem Sajma vina i kulena i proglašenjem najboljih vinara i kulenara, a u večernjim satima bit će održan vatreni show Reda vitezova Ruižice grada Orahovic te istu večer, od 21:00 sat slijedi tradicionalna Akustična večer pod zvijezdama u organizaciji udruge Pauk, a riječ je o večernjem koncertu na vodi orahovačkog Jezera.

Ove godine nastupa Acoustic duo Marko Osmanović i Dinko Likar nekada članovi poznatog rock sastava Cota G4 iz Daruvara:
-U sklopu sajma predstavit će se niz naših udruga, OPG i proizvođača domaćih proizvoda koji će prezentirati sve ono čime se bave, a nakon proglašenja najboljih kulenara i vinara, uslijedit će besplatna degustacija i kulena i vina za sve posjetitelje. Isto tako, dan poslije u sklopu samog čina otvorenja turističke sezone, na našem jezeru također će se predstaviti udruge s područja grada koje će se svim nazočnima predstaviti svojim kulinarskim umijećima i na kraju ih sve počastiti svojim delicijama. Okupljanje je predviđeno u 10 sati ujutro, a svečano otvaranje turističke sezone u Orahovici od 14:00 sati, a nakon toga uslijed će to besplatno jelo za sve građane i u nastavku bit će održani turnir u odbojci na pijesku te srednjovjekovne igre na vodi. Pozivam sve građane da nam se pridruže, uživaju u ljepotama našeg Jezera i budu aktivan dio svih događanja u sklopu manifestacije. – rekla je gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin.

Na natjecanje za najbolji kulen, orahovačku Kulenijadu pristiglo je 28 uzoraka kulena, proizvođača iz cijele Slavonije:
-Uzorci su pristigli doslovno iz cijele Slavonije i više smo nego zadovoljni onim što smo kušali. Stručno povjerenstvo radilo je u sastavu moja malenkost Vlado Pleša kao predsjednik te članovi Tomo Trstenjak iz Osijeka i Antun Andelfniger iz Orahovice i na kraju smo dodijelili 10 zlatnih medalja, 8 srebrnih, 5 brončanih i 5 priznanja. U ime povjerenstva i organizatora hvala svima koji se odazvali i bili dio naše orahovačke Kulenijade koje se pokazala kao jedna od najkvalitetnijih u regiji. – rekao je predsjednik stručnog povjerenstva za osjenjivanje kulena, Orahovčanin Vlado Pleša. Na vinskom natjecanju dostavljen je 51 uzorak i prema ocijeni struke, kvaliteta je više nego dobra, a pobjednici će biti poznati na proglašenju.

(www.icv.hr, vg; foto: V.Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content