Ovog vikenda na 14. virovitičkom kazališnom ljetu “Zoološka priča” HNK Osijek i “U babinom gnijezdu” GK Joza Ivakić Vinkovci…

Program 14. virovitičkog kazališnog ljeta za ovaj vikend:

  • U petak, 23. lipnja, predstava HNK Osijek ZOOLOŠKA PRIČA nastala na temelju djela američkog dramatičara Edwarda Albeea, u režiji Miroslava Čabraje. “Zoološka priča” je jednočinka o dva karakterno suprotna lika. Peter je uglađeni urednik u izdavačkoj kući koji je jednog nedjeljnog sunčanog poslijepodneva sjedi na klupi u njujorškom Central Parku. Mir mu narušava pomalo agresivni, neuredni mladić Jerry i tako počinje razgovor dvojice koji pokazuje probleme ljudske izolacije, usamljenosti, prihvaćanja i razumijevanja drugih. Likove Jerrya i Petera u drami utjelovljuju glumci Vladimir Tintor i Aleksandar Bogdanović. Scenografiju za predstavu izradio je Davor Molnar, oblikovatelj svijetla je Tomislav Kobla, a glazbu je odabrao Vladimir Tintor.
  • U subotu, 24. lipnja, predstava GK Joza Ivakić Vinkovci U BABINOM GNIJEZDU po motivima filma Dannyja DeVita “Duplex”, scenarista Larrya Doylea. Predstava je protkana duhovitim situacijama, naizgled apsurdnim, ali nama vrlo bliskim. Problemi svakog mladog bračnog para u današnjem društvu počinju odmah nakon vjenčanja i sudbonosnog „DA“; problemi s egzistencijom i pitanjem krova nad glavom. Bježanjem ka samostalnosti i vlastitom obiteljskom gnijezdu, ponekad se nađemo u nemogućim situacijama. U predstavi u režiji Cvetina Aničića, koji potpisuje i kostimografiju, igraju Blanka Bart, Petra Kraljev i Vladimir Andrić. Za scenografiju se pobrinuo Dubravko Mataković, a inspicijent je Zorko Bagić.

Početak predstava je u 21 sat, ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

(www.icv.hr, žđ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content