Rikard Bakan novi je predsjednik Općinskog vijeća Pitomače

Općinsko vijeće Pitomače održalo je konstituirajuću sjednicu na kojoj su, u nazočnosti načelnika Željka Grgačića i njegovih zamjenika, Marina Aragovića i Ivana Erhatića, svečano prisegnuli članovi vijeća u narednom mandatu. Prema rezultatima lokalnih izbora održanih 21. svibnja, koalicija HDZ-HRAST dobila je 10 vijećničkih mjesta (Zdravko Sesvečan, Rikard Bakan, Mario Čajkulić, Dinko Begović, Irena Horvat, Ivica Peterfi, Mario Rengel, Tomislav Lovreković, Manfred Kodžaga i Željka Begović), koalicija SDP-HSS-HNS-HSS braće Radića 5 mjesta (Danijel Bijuk, Marijan Mikec, Marijan Rengel, Aleksandar Nađ i Mirko Pavleković) te koalicija MOST-HSPD 2 vijećnička mjesta (Zlatko Majstor i Tihomir Gregurek). Na održanoj sjednici je za predsjednika vijeća izabran Rikard Bakan, dok će njegov zamjenik biti Dinko Begović.

IMG 2781

Prema riječima novog predsjednika Općinskog vijeća Pitomače Rikarda Bakana, prioritet i dalje ostaju projekti koji su zacrtani u prethodnom mandatu, a to su, među ostalima, obnova rodne kuće Petra Preradovića, izgradnja pješačkih staza u naselju Kladare, a tu je i veliki projekt aglomeracije, odnosno kanalizacijska mreža…

– Trudit ćemo se koliko god je u našoj moći stvoriti bolju klimu za razvoj gospodarstva kako bismo stvorili preduvjete za ostanak mladih na području naše općine. Primjerice, nedavno je Općina izašla u susret jednom našem velikom poduzetniku, Grupi Jan Spider, koja planira u sljedećem razdoblju izgraditi veliki proizvodni pogon u našoj poduzetničkoj zoni Rakitka. S obzirom na to da je odobren i projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora koji će također biti smješten u zoni, time smo zapravo iscrpili sve kapacitete koja nam zona nudi. U narednom razdoblju pred nama je da je proširimo jer vjerujem da će interes za ulaganjima porasti, rekao je, između ostalog, Rikard Bakan. (www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić, Foto Begović)

[g-gallery gid=”413384″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content