Rikard Bakan novi je predsjednik Općinskog vijeća Pitomače

Općinsko vijeće Pitomače održalo je konstituirajuću sjednicu na kojoj su, u nazočnosti načelnika Željka Grgačića i njegovih zamjenika, Marina Aragovića i Ivana Erhatića, svečano prisegnuli članovi vijeća u narednom mandatu. Prema rezultatima lokalnih izbora održanih 21. svibnja, koalicija HDZ-HRAST dobila je 10 vijećničkih mjesta (Zdravko Sesvečan, Rikard Bakan, Mario Čajkulić, Dinko Begović, Irena Horvat, Ivica Peterfi, Mario Rengel, Tomislav Lovreković, Manfred Kodžaga i Željka Begović), koalicija SDP-HSS-HNS-HSS braće Radića 5 mjesta (Danijel Bijuk, Marijan Mikec, Marijan Rengel, Aleksandar Nađ i Mirko Pavleković) te koalicija MOST-HSPD 2 vijećnička mjesta (Zlatko Majstor i Tihomir Gregurek). Na održanoj sjednici je za predsjednika vijeća izabran Rikard Bakan, dok će njegov zamjenik biti Dinko Begović.

Prema riječima novog predsjednika Općinskog vijeća Pitomače Rikarda Bakana, prioritet i dalje ostaju projekti koji su zacrtani u prethodnom mandatu, a to su, među ostalima, obnova rodne kuće Petra Preradovića, izgradnja pješačkih staza u naselju Kladare, a tu je i veliki projekt aglomeracije, odnosno kanalizacijska mreža…

– Trudit ćemo se koliko god je u našoj moći stvoriti bolju klimu za razvoj gospodarstva kako bismo stvorili preduvjete za ostanak mladih na području naše općine. Primjerice, nedavno je Općina izašla u susret jednom našem velikom poduzetniku, Grupi Jan Spider, koja planira u sljedećem razdoblju izgraditi veliki proizvodni pogon u našoj poduzetničkoj zoni Rakitka. S obzirom na to da je odobren i projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora koji će također biti smješten u zoni, time smo zapravo iscrpili sve kapacitete koja nam zona nudi. U narednom razdoblju pred nama je da je proširimo jer vjerujem da će interes za ulaganjima porasti, rekao je, između ostalog, Rikard Bakan. (www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić, Foto Begović)