Uz rođenu Mikleušanku Veru Svobodu, obilježeno 160 godina školstva u Mikleušu

Školska sportska dvorana u Mikleušu bila je u petak navečer mjesto sjećanja, pjesme i plesa, dječje radosti, susreta starih prijatelja i suradnika.
Najljepše želje povodom ove velike obljetnice poželjeli su zamjenik župana Darko Žužak, načelnik općine Mikleuš Milan Dundović te ravnatelj škole Dragan Kraljik.
Recitacijama, igrokazom i pjesmom slavili su učenici svih razreda, a gostovao je i crkveni zbor pod ravnanjem profesora Antonija Brzice.

DSC02382
Najdraži gost večeri bila je Mikleušanka Vera Svoboda, prva dama starogradskih i slavonskih izvornih pjesama. Na pozornicu s mikrofonom u ruci i osmjehom izlazila je Vera više puta, svaki put dočekana i ispraćena s velikim aplauzom. Glazbeni sastav koji ju je pratio bio je Tamburaški sastav KUD-a Mikleuš i, kako reče, nisu se nikada sreli na pozornici, a bila je prezadovoljna kvalitetnim muziciranjem profesionalnih glazbenika.

Bogatstvo narodne pjesme, plesa i nošnje donijeli su među brojnu publiku članovi KUD-a Mikleuš pjevajući s velikim žarom izvorne pjesme svoga kraja.

Uvodno je prikazan 20-minutni dokumentarni film o povijesti Škole koji su snimili učenici i učitelji OŠ Josipa Kozarca Slatina i OŠ Mikleuš.

3

Na kraju programa ravnatelj Škole Dragan Kraljik uručio je posebna priznanja za 40 godišnji rad učiteljicama Marici Kesić i Veri Funtek, učitelju Đorđu Stanisavljeviću, za 40 godina rada priznanje je dobila i Slavica Jančić, računopolagateljica, a to je ukupno 160 godina rada za 160 godina škole. Za doprinos u razvoju škole zahvalnica je uručena Milanu Dundoviću, predsjedniku Općine i Zvonimiru Kasumoviću, predstavniku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije, kao i Svjetlani Mojzeš, najaktivnijoj osobi u organiziranju ove lijepe proslave. (www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content