Tomislav Živković i dalje na čelu Općinskog vijeća općine Lukač

Pod predsjedanjem predstojnice Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije Katarine Boljevčan u prostorijama Općine Lukač održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Lukač na kojoj je za predsjednika i u novom sazivu izabran Tomislav Živković, a za njegovu zamjenicu Kristina Kucljak, oboje članovi HDZ. Ova stranka koja je na izborima dobila najveći broj glasova, odnosno 73,95 posto, pripalo je 10 vijećničkih mjesta plus jedan vijećnik pripadnik nacionalne manjine, pa su za vijećnike nakon prisege imenovani Vlasta Živković, Stjepan Ivšić, Tomislav Živković, Ivica Ponediljak, Kristina Kucljak, Josip Bajer, Stjepan Lacko, Darko Orač, Ružica Čordaš, Rozalija Mitrović, svi iz HDZ-a, te pripadnica nacionalne manjine Nada Miočinović (HDZ).

Koaliciji HSS-SDP-HNS-HSU pripalo je 3 zastupnička mjesta…… a u Općinsko vijeće izabrani su Nikolina Perić, Ivana Sambol i Ivan Mareković. Budući da je na proteklim izborima nositelj koalicijske liste HDZ Đuro Bukvić sa rekordnih 79,24 posto izabran za načelnika općine, u Općinsko vijeće imenovana je Vlasta Živković.

lukač Custom

Tom prilikom Tomislav Živković je zahvalio svima na ukazanom povjerenju na izboru za predsjednika Vijeća te istaknuo kako je “ljestvica uspješnosti” u općini Lukač visoko podignuta te da će se zajedno sa svim vjećnicima i u neizostavnoj suradnji s načelnikom Općine Lukač Đurom Bukvićem truditi da napredak ove općine u budućem razdoblju bude još i veći. Čestitke novom sazivu Općinskog vijeća prvi je uputio načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić.

Odmah nakon konstituirajuće, održana je i prva radna sjednica Općinskog vijeća Općine Lukač na kojoj su donesena Rješenja o izboru Odbora, Povjerenstava, te druga Rješenja i Odluke. (www.icv.hr; bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content