Udruga Sport za sve Podravac treća na Seoskoj olimpijadi u Mađarskoj

Udruga sportske rekreacije SPORT ZA SVE – PODRAVAC iz Sopja na čelu s neumornim animatorom svoje zajednice, trenerom Jozom ŠANTAKOM – ĐALOM, sudjelovala je na 19. seoskoj olimpijadi u mađarskom selu Somogyharsagy. Ovo prekrasno mjesto u brdima, 15- tak kilometara sjeverno od Sigetvara, ugostilo je 10 ekipa s po 5 natjecatelja iz svoje države, Njemačke, Finske i Hrvatske. U 12-tak simpatičnih disciplina, zapravo najobičnijih seoskih poslova, kao što su izvlačenje vode iz bačve cugom, guranje bala sa sijenom, prebiranje zrna graha iz kukuruza, vožnja šukarama, piljenje drva žagom i dr., složna ekipa iz Sopja osvojila je 3. mjesto. U brončanoj ekipi bili su: Dorijana Drokan, Danijel Rastija, Tomislav Matić i braća Tomislav i Mario Tomašević (kapetan).

Ovu Olimpijadu pratio je bogat kulturno-zabavni program. Od lutkarske predstave za mališane, folklornih skupina, operetnih pjevača, dance i romske grupa mladih plesača i svirača, a sve s ciljem da se brojni posjetitelji što bolje zabave i provedu vrijeme uz bogatu kulinarsku ponudu. Program koji je završio vatrometom.

Najatraktivnija ponuda bila su 4 čikoša (konjanika-pastira iz mađarske Puste) koji su pokazali vrhunske vještine u jahanju i dresuri konja, baratanju bičem, jahanju peteroprega, tj. svega onog što je odlikovalo njihove daleke pretke Hune i Ugre pri dolasku u sadašnju postojbinu. Divan lipanjski dan pokazao je sve bogatstvo narodne kreativnosti koja je nenadmašna kada je vodi Spiritus Sanctus Creator. (www.icv.hr, V. Jelenčić)

[g-gallery gid=”413430″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content