Zorica Hegedušić i nadalje predsjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje

U prostorijama Općine Suhopolje održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje na kojoj je za predsjednicu i u novom sazivu izabrana Zorica Hegedušić iz redova HDZ-a, a za njezinog zamjenika Željko Prpić iz HSLS-a.
Koalicija HDZ-HSLS na lokalnim izborima 21. svibnja, dobila je najveći broj glasova, odnosno 51,79 posto, te joj je pripalo devet vijećničkih mjesta. Tako su za vijećnike nakon prisege ispred koalicije HDZ-HSLS imenovani Ivan Kelečić, Pavao Pipić, Zorica Hegedušić, Ksenija Ćurić, Milenko Perković, Štefan Razum, Željko Prpić, Željko Novosel i Duško Tomšić. Koaliciji SDP-HNS pripalo je dva vijećnička mjesta, a u Općinsko vijeće izabrani su Predrag Pejić i Damir Keleković. Most nezavisnih lista osvojio je jedno vijećničko mjesto, a predstavljat će ga Ivica Vuković, dok su ispred tri kandidacijske liste grupa birača koje su dobile svaka po jedno vijećničko mjesto prisegnuli Dražen Vanjhal, Petar Duvnjak i Slavko Šimić.
Budući da je na lokalnim izborima nositelj koalicijske liste HDZ-HSLS Siniša Horvat sa 54.17 posto glasova izabran za načelnika općine, u Općinsko vijeće imenovan je Ivan Kelečić, a umjesto zamjenika načelnika Gorana Doležala kao vijećnik je izabran Pavao Pipić. (www.icv.hr, vle; Fotografije: Vedran Lesić)

[g-gallery gid=”413375″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content