O aktualnostima u sustavu odgoja i obrazovanja na sjednici Radne skupine za obrazovanje i kulturu Hrvatske zajednice županija

U prostorijama Hrvatske zajednice županija jučer je održana deseta sjednica Radne skupine za obrazovanje i kulturu. Na sjednici se govorilo o aktualnostima u sustavu vezanima uz decentralizaciju nadležnosti i promjene unutar Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi Saborski odbor dobio točne i potpune informacije o djelovanju skupine. Poseban je naglasak stavljen na izazove s kojima se županije kao osnivači suočavaju s funkcioniranjem škola.

Govorili smo o pokušaju rješavanja pitanja licenciranja ravnatelja kao jednom od vrlo važnih pitanja, zatim o upravljanju u školskim ustanovama te radu školskih odbora, odnosno broju članova školskih odbora, kao i njihovu sastavu. Jedno od vrlo važnih pitanja bio je hrvatski kvalifikacijski okvir te standardiziranje zanimanja, a vezano uz upise u prvi razred srednje škole. – kazala je Vesna Šerepac.

Sjednici je prisustvovala i saborska zastupnica Vesna Bedeković kojoj su tom prilikom prezentirane aktualnosti u sustavu odgoja i obrazovanja:

Zahvaljujem se na pozivu na sjednicu, ovo je dobar put prema suradnji Sabora kao zakonodavnog tijela i županija kao nižih razina vlasti. S obzirom na to da sam u jednom trenutku svoje profesionalne karijere bila pročelnica, jako dobro razumijem što radite. Naglasila bih i kako su sve češće dislocirane sjednice Vlade pokazatelj kako je i premijer Plenković svjestan potrebe „spuštanja“ na regionalnu razinu. – rekla je Bedeković istaknuvši kako je to dobar način dvosmjerne komunikacije u kojoj svi, bez obzira na političku opciju, trebaju zajedno raditi na poboljšanju sustava. (www.icv.hr, mb; hrvzz.hr)

[g-gallery gid=”418618″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content