Suhopoljski mališani “parlali francuski”

Francuski jezik i kultura nakratko su posjetili suhopoljsku knjižnicu “Matija Gubec” na radionici “Parlamo francuski”. Kulturna udruga Kreativa, Edukativa, Aktiva u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Slatina ugostila je studente volontere Crvenog križa iz Francuske. Anne-Lise Mahe, Juliette Gelas, Etienne de Brye i Pierre Chollet suhopoljske mališane upoznali su s francuskom kulturom i običajima te ih naučili jednostavne fraze, brojeve i pozdrave na francuskom jeziku.

-Prvi puta smo u Hrvatskoj i oduševljeni smo zemljom, ali još više otvorenošću i komunikativnošću Hrvata. Za pohvaliti je što se mladi ljudi i u manjim sredinama trude djeci približiti različite kulture i pružiti im raznovrsne aktivnosti. Sretni smo što smo mogli biti dio toga“ – o sudjelovanju na radionici rekla je Anne-Lise Mahe.

Hrvatsku su posjetili u organizaciji slatinskog Gradskog društva Crvenog križa. Nakon desetodnevnog volontiranja u dječjem kampu na Čiovu, smjestili su se u Slatini gdje se druže i rade s djecom. Suhopolje su posjetili zahvaljujući voditelju GDCK Slatina, Vladimiru Vlatku Jelenčiću. U organizaciji ovog edukativno zabavnog druženja pomogli su Općina Suhopolje i sponzor Školska knjiga.

(www.icv.hr, ml; foto: KrEdA)

[g-gallery gid=”419633″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content