TOP 5 prirodnih sredstava za brže tamnjenje kože

MASLINOVO ULJE I MRKVA – Maslinovo ulje intenzivira sunčeve zrake, a istovremeno hrani i štiti kožu, dok je mrkva puna beta-karotena, jakog antioksidanta koji štiti kožu od UV-zraka. Pomiješajte jednaku količinu ulja mrkve i maslinovog ulja i dobit ćete odlično sredstvo za brzo tamnjenje kože. Zamjena za ulje od mrkve može biti i sok od mrkve. Izribajte dvije veće mrkve i stavite u staklenku s 4 dcl maslinovog ulja na sunčano mjesto. Mješavinu tjedan dana ostavite zatvorenu na suncu i nakon toga je spremna za uporabu.

ORASI – Orasi obiluju vitaminom E, jakim antioksidantom neophodnim za zdravu i lijepu kožu. On u kombinaciji s navedenim svojstvima mrkve i maslinovog ulja čini odlično sredstvo za brže tamnjenje. Oko 6-7 zelenih oraha raščetvorite i stavite u staklenku s jednom velikom naribanom mrkvom i 2 dcl maslinovog ulja. Smjesu ostavite zatvorenu 2 tjedna na suncu.

KAKAO MASLAC – Kakao maslac je također odličan antioksidans i izrazito pogodno djeluje na hidratizaciju i regeneraciju kože. Na kožu ga je potrebno nanijeti nakon sunčanja.

PIVO – Vjerovali ili ne brže možete pocrniti korištenjem piva. Postupak je jednostavan: nekoliko minuta nakon nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom na kožu nanesite pivo.

NEVENOVA MAST – Nevenova mast neće značajno ubrzati tamnjenje, ali svojom hranjivošću poboljšava kvalitetu kože i postiže ljepši ton dobivene boje.

Tekst: Mirjana Lukačić

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content