Drugi dan na Suhopoljskoj KUL. plaži protekao uz glazbu, igru i učenje

Suhopoljska KUL. plaža i danas je privukla velik broj mještana. Za svakoga je bilo ponešto, osim igre u pijesku, čitanja odličnih knjiga i slikovnica, organizirane su i razne kreativne radionice i druženja. Marija Smolčić, iz Kulturno umjetničke udruge Suhopolje održala je etnoradionicu izrađivanja pletera. Organizirano je i druženje za roditelje i odgojitelje gdje su sa psihologinjom Sandrom Matošina Borbaš razgovarali o utjecaju bajki na razvoj djeteta. Isto tako mališani su mogli kroz igru i pjesmu učiti njemački jezik s profesoricom Andreom Tukša. U svim aktivnostima neizostavni su bili volonteri Kulturne udruge KrEdA koji su održali i likovnu igraonicu.

njemački

Ovaj izrazito zanimljiv dan završen je koncertom. Uvod je pripao studentu Glazbene akademije u Zagrebu Jakovu Košćaku, da bi se nastavio solističkim nastupima učenika Glazbene škole Jan Vlašimski Područne škole Suhopolje, a nastupili su Tin Župan, Lucija Lukačević i Kristian Matković koji su izvodili gitaristička klasična djela starijeg i novijeg datuma.

Drugi i ujedno završni dio koncerta ispunio je vokalni sastav “Contesse” iz Suhopolja. Tom prigodom ovaj odličan sekstet izveo je obradu poznatih domaćih i stranih uspješnica, a koncert završio odličnom obradom poznate skladbe “Proud Mary”, nekadašnjeg američkog rock sastava “The Creedence Clearwater Revival” i to na način kako su sedamdesetih godina ovu pjesmu izvodili Ike i Tina Turner. Ovom odličnom koncertu nazočila je brojna publika koja je sve izvođače nagradila velikim pljeskom.
(www.icv.hr, ml, bs; foto: B.Sokele, A.Fosić)

[g-gallery gid=”423935″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content