FOTO: Kreativnost i mašta zavladali Viroviticom na 6. VIRO kreativi

Još jedna VIRO kreativa je iza nas. Ova već sad tradicionalna izložba i sajam rukotvorina koju organizira Kreativna udruga „Unikat“ okupila je mnoštvo kreativaca i zaljubljenika u rukotvorine. Čak 39 izlagača iz gotovo svih dijelova kontinentalne Hrvatske predstavilo je svoj nakit, umjetnine, ukrase, suvenire i pregršt drugih zanimljivih predmeta.
IMG 2087Na cjelodnevnom sajmu održane su i radionice za djecu, gdje su mališani izrađivali svoje eko-vrećice i ogrlice.

IMG 2142Također je organizirana i radionica humanitarnog karaktera za odrasle. Na identičnim podlogama kreativci su morali tehnikom po izboru oslikati vješalicu za ključeve.

IMG 2282U večernjim satima, na kruni VIRO kreative – reviji nakita, proglašen je „najkreativac“, tj. autor najljepše vješalice. Ove godine pobjedu je odnijela predsjednica Kreativne udruge „Unikat“ Jasna Baranjec-Keserica. Svi radovi poklonjeni su virovitičkom Učeničkom domu. Za „najštand“ ovogodišnjeg sajma proglašen je Obrt Vedrana iz Osijeka.

MG 9404Revija nakita zaokružila je ovu prekrasnu kreativnu priču. Na reviji se predstavilo šest dizajnera, a najboljeg od njih birao je žiri: Vlasta Honjek Golinac, zamjenica gradonačelnika, Mihaela Kulej, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica, Jasna Berger, predsjednica udruge Češka beseda i Bianca Pfaffenburner iz prijateljskog grada Traunreuta. Reviju su nosile članice Kulturno umjetničkog centra Virovitica i još jednom oduševile izvrsnim koreografijama koje potpisuje Danijela Duvnjak. Za frizure se pobrinula Željka Čizik i Studio za kosu „Virus“, a za odjeću Sister Blister iz Krojačko trgovačkog butika Charlie iz Virovitice.

MG 9418Svojim nakitom žiri je oduševila Sanda Rakočević iz Koprivnice i tako osvojila titulu „najdizajnera“ VIRO kreative 2017. godine.

MG 9528U našoj fotogaleriji pogledajte kako je bilo na još jednoj izvrsnoj VIRO kreativi.

(www.icv.hr, tekst: M. Lukačić, foto: M. Lukačić i M. Rođak)

[g-gallery gid=”422889″ random=”1″]

[g-gallery gid=”423011″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content