LU “Vepar” proslavila 70. rođendan: Orahovačkim lovcima zlatna plaketa Županijskog lovačkog saveza

Lovačka udruga ”Vepar” Orahovica u mjesnom domu u Crkvarima proslavila je veliki i značajan jubilej, 70 godina postojanja i rada udruge. Svečanosti su nazočili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, predsjednik Županijskog lovačkog saveza VPŽ Miroslav Buneta, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ Josip Nemec te mnoštvo članova udruge slavljenika.

O povijesti udruge u uvodu je pričao predsjednik Mirko Miloloža istaknuvši kako se o povijesti orahovačkog lovstva zna isključivo prema sjećanju dugogodišnjeg člana Antuna Petrušića.
-Najveći i goreći problem udruge danas je činjenica da smo jedina lovačka udruga u Virovitičko-podravskoj županiji koja nema svoj lovački dom. U mandatu bivšeg gradonačelnika Josipa Nemeca počeli smo rješavati taj problem i naišli na ogromno razumijevanje s njegove strane, no sada se vlast promijenila i nadam se da će i nova vlast nastaviti tragom stare te da se možemo nadati svom lovačkom domu. Ovom prigodom moram se zahvaliti svim članovima udruge na svesrdnom i predanom radom kojim zajedno čuvamo bogatstvo lovstva i lovnog turizma ovoga kraja i nadam se da ćemo tako u budućnosti i nastaviti. – rekao je između ostalog Miloloža.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VPŽ Josip Nemec potvrdio je predsjednikove riječi i pokretanju inicijative za izgradnjom lovačkog doma.
Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović naglasio je kako će Županija učiniti sve kako bi LU ”Vepar” što prije dobio svoj lovački dom.

Predsjednik Županijskog lovačkog saveza VPŽ Miroslav Buneta koji je svečanosti nazočio i kao izaslanik predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka te kao član Izvršnog odbora krvnog saveza RH, iznio je zanimljiv podatak kako je orahovačka lovačka udruga još starija od navedenih 70 godina.

LU ”Vepar” u povodu 70. obljetnice nagradila je svoje članove lovačkim odlikovanjima pa su tako brončana odličja ili odličja 3. reda dobili Ivan Vujnović, Ivan Matošević, Tomislav Šilović, Stjepan i Mato Troha, Mirko Radačić i Zlatko Ivanković. Srebrna ili odličja 2. reda primili su Nenad Bartolović i Martin Nađ, dok je zlatno odličje ili odličje prvog reda pripalo Čedomiru Ličiniću. Na kraju svečćanosti predsjednik Županijskog lovačkog saveza VPŽ Miroslav Buneta uručio je zlatnu plaketu udruzi ”Vepar” povodom 70 godina rada i sjajne promocije lovstva na području VPŽ, a udruga je svojim članovima uručila lovačke prsluke. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

[g-gallery gid=”424088″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content