Obnovit će se infrastruktura u Parku prirode Papuk: Odobren projekt vrijednosti više od 630.000 kuna

- PROMO -

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem Natječaja za provedbu Podmjere 8.5. „Potpora za ulaganje u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“, tipa operacije 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“, odobrila je Javnoj ustanovi Park prirode Papuk najviši iznos potpore od 637.097,25 kuna. Sredstva su osigurana u proračunu Europske unije i proračunu Republike Hrvatske, od čega EU sudjeluje s 85% udjela, a Republika Hrvatska s 15 % udjela.

– Odobrenjem ovog projekta Parku prirode Papuk, ali i skorim početkom provedbe projekta Geopriče UNESCO geoparka, jednog od najvećeg u ovom dijelu Hrvatske, pokazujemo da ova Vlada i Ministarstvo itekako vode računa o razvoju ruralnih dijelova Hrvatske, posebno naše Slavonije – rekao je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede.

1508pppapuk

Projektom je zadovoljan i ravnatelj PP Papuk Alen Jurenac:
-Projekt se sastoji od nekoliko sastavnica od kojih izdvajamo obnavljanje poučne staze na Jankovcu, izradu edukativnih ploča na svim poučnim stazama na području Parka i smjerokaza za planinarske i biciklističke staze te ploče dobrodošlice, kao i izgradnje novih vidikovaca i ostale potrebne infrastrukture. Izuzetno smo zadovoljni potporom koju nam je pružilo Ministarstvo poljoprivrede, a koja će u potpunosti obnoviti postojeću infrastrukturu na području Parka i na taj način omogućiti još bolju promociju, edukaciju posjetitelja i zaštitu prirode koja nam je primarna – rekao je Alen Jurenac.
Krajnji cilj predmetnog ulaganja je educiranje i informiranje o šumi, održivom gospodarenju šumama, zaštiti šuma i okolišu te promicanje i korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šuma i prirodne ljepote krajobraza. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

Povezane vijesti

Skip to content