Općina Sopje povećala iznos stipendija

Pod predsjedanjem Siniše Hrgovića, predsjednika Općinskog vijeća Sopja održana je 2. sjednica, kojoj od 12 odazvalo 10 vijećnika, a sjednici su nazočili i Berislav Androš, načelnik Općine i njegov zamjenik Željko Janečić.

Sve odluke donesene su jednoglasno pa tako recimo da je usvojen financijski izvještaj za 2016. godinu koji je bio ostvaren u iznosu od 6,021.105,75 kuna, donesene su odluke o sufinanciranju nabavke udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju područne osnovne škole osnovnih škola Davorin Trstenjak Čađavica i Eugen Kumičić Slatina kao i o stipendiranju 10 studenata s područja Općine s mjesečnim iznosom od 500,00 kuna, umjesto dosadašnji 300,00 kuna. Načelnik Općine Berislav Androš imenovan je novim članom u Skupštini vodnog poduzeća Komrad Slatina te u LAG-u Marinianis. Određena je i lokacija za postavljanje nove automatske meteorološke stanice pored mjesnog doma. Pročelnik Općine Zlatko Cibok detaljno je govorio o odlukama koje su potrebne za rad poreznih službi te o nekim tehničkim detaljima rada Općine Sopje.

Zamjenik načelnika i predsjednik NK Standard Nova Šarovka željko Janečić pozvao je sve vijećnike kao i ostale građane ne Memorijal Zlatko Karafa, u nedjelju. 6. kolovoza, koji počinje polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Sopju u 8,30, svetom misom od 9 sati a program se nastavlja popodne dočekom gostiju iz Mađarske te tradicionalnim nogometnim turnirom na igralištu u Novoj Šarovki. (www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

[g-gallery gid=”420410″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content