U Turanovcu proslavljen Dan mjesnog odbora kao i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja

Mjesni odbor Turanovac raznim događanjima proslavilo je svoj dan, blagdan njihove zaštitnice Snježne Gospe, ujedno i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Svečanost je započela svetom misom u turanovačkoj crkvi koju je služio župnik Općine Lukač Mario Mesić, a nastavila odavanjem počasti kod spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima Branku Saboliću, Tomislavu Iličiću i Radi Nikovu.

Središnji događaj bila je svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Turanovac na kojoj je o napretku ovog naselja u Opčini Lukač govorio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Turanovac Mario Gašparić.

Sve nazočne tom prilikom pozdravio je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, njegov zamjenik Josip Kučan te predsjednik Općinskog viječa Opčine Lukač Tomislav Živković.
Naselje Turanovac najveće je u općini Lukač, a zahvaljujući zalaganju članova Mjesnog odbora, mještana, ali i Općine Lukač na čelu s načelnikom Bukvićem, ovo naselje je od prosječnog sela izraslo u jedno od najuređenijih naselja ne samo u općini Lukač nego i šire. Tom u prilog govori modeno uređen centar naselja s Mjesnim domom, pripadajućim objektima, igralištem, parkom i cvjetnim nasadima. Kako je tom prigodom istakao načelnik Đuro Bukvić Općina Lukač če i dalje pomagati rad ovog vrijednog Mjesnog odbora, a sve u cilju napretka i boljeg življenja svih žitelja u Turanovcu ali i općenito u Općini Lukač koja glasi za jednu od najuspješnijih Općina u Republici Hrvatskoj. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”420699″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content