Virovitičko-podravska županija – destinacija zanimljiva i za moto-turiste

Užareni asfalt i temperatura zraka koja se penjala preko 35 Celzijevih stupnjeva nije spriječila članove Moto kluba Alka iz Špišić Bukovice u podršci projektu udruge Moto Route Croatia kojem je cilj promocija moto-sporta, kao i turističko-ugostiteljske ponude, u ovom slučaju, Virovitičko-podravske županije. Naime, članovi bukovačke Alke te udruge Moto Route Croatia na graničnom prijelazu u Terezinom polju dijeli su turistima koji su se u našu državu uputili s motorima, brošure koje sadrže turističko-ugostiteljsku ponudu Virovitičko-podravske županije.

Brošure s moto rutom Drava – Papuk izradila je udruga Moto Route Croatia kao prijedlog posjeta moto-turistima koji dolaze iz ovog dijela Europe. Tu je istaknuta i tradicionalna Moto alka, po čemu je Špišić Bukovica nadaleko poznata, dvorac Pejačević u Virovitici, Park šuma Jankovac, Ružica grad u Orahovici, odnosno sve one prirodne ljepote i kulturne znamenitosti koje će ih navesti na to da im naša županija ne bude tek usputna stanica.

– Ideja za izradom brošura za moto-turiste rodila se prije tri godine, a do sada su napravljene dvije. Jedna je transruta od Terezinog Polja do Gradiške gdje je najveći promet moto-turista na ovom području. Pošto smo imali dobru suradnju s turističkim zajednicama, krenuli smo i s izradom brošure za Virovitičko-podravsku županiju kako bismo u njoj prikazali ono najbolje što bi jedan biker volio vidjeti. Sljedeća je na redu Požeško-slavonska županija, a potom, nadam se, ruta Rijeka-Trogir – rekao je predsjednik udruge Moto Route Croatia Davor Sotonica.

Brošuru su pohvalili i turisti iz Mađarske, Njemačke i Češke koji su se motorima uputili prema Jadranu… (www.icv.hr, mb; foto: Martina B.)

[g-gallery gid=”420806″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content