5. Braniteljske igre u Dugoj Međi: Čuvanje uspomene na Domovinski rat uz igre i druženje

Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata Duga međa u sklopu Dana općine organizirala je tradicionalne 5. Braniteljske igre u sportsko-rekreacijskom centru ”Đeram” u Dugoj Međi. Igre je otvorio dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak u nazočnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenad Križića, ratnog dozapovjednika 2. Bojne 132. Brigade Gorana Sokola, predsjednice općinskog Vijeća Zdenci Marije Dedaj te mnoštva hrvatskih branitelja.

Nazočnima se prvi obratio predsjednik UHBDDR-a Duga Međa Ivica Bušljeta:

  • Presretan sam što smo danas ispred našeg novoobnovljenog mjesnog doma i na uređenom Športsko-rekreacijskom centru ”Đeram” sa svojim prijateljima braniteljima, našim dragim gostima te da smo i ove godine uspjeli organizirati ove braniteljske igre koje su spoj očuvanja uspomene na Domovinski rat te druženje i sportske igre nas branitelja. – rekao je Bušljeta.

Predsjednica općinskog Vijeća Zdenci Marija Dedaj pohvalila je branitelje Duge Međe za iznimno aktivnost kako u očuvanju digniteta Domovinskog rata tako i općenito u životu općine, a prilikom otvaranja dožupan VPŽ Darko Žužak je istaknuo:

  • Obzirom da sam i sam branitelj, iznimno mi je drago da vidim ovdje neka poznata lica s kojima sa se susretao po bojištima, i to velika stvar za sve nas. Posebno sam ponosan što na ove igre dolazi velik broj branitelja i svih krajeva Slavonije, a i šire jer su ovdje dragi gosti iz Zaboka te da zajedno možemo čuvati sjećanje na Domovinski rat koji vječno mora živjeti u srcu svih Hrvata. Samo Virovitičko-podravska županija je dala 12 tisuća branitelja što je preko 10% stanovništva ove županije, dosta je bilo poginulih i stradalih tako da su i ove igre njima u čast i u čast svim poginulim hrvatskim braniteljima. – rekao je Žužak.

Nakon šutnje za sve branitelje, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić je rekao:

  • Sve čestitke prijateljima iz UHBDDR-a Duga Međa koji ulažu ogroman napor u očuvanju uspomene na Domovinski rat, ali i rade sve za dobrobit zajednice u kojoj žive, evo dokaz je i uređenje ovog doma i sportskih borilišta. Obveza svih nas je upravo čuvanje i promicanje istine o Domovinskom ratu i dolazak na ovakva okupljanja, na braniteljske igre je zalog da se ne zaboravi ne samo poginuli branitelji nego i aktivni ljudi, koji su bili hrvatski branitelji i borili se za ovu državu. Ministarstvo hrvatskih branitelja naravno, apsolutno podržava ovakve akcije, a dokaz je tome eto i moj dolazak ovdje u dogovoru s ministrom Tomom Medvedom i zasigurno ćemo i nadalje biti na raspolaganju kako ovoj, tako i svim braniteljskim udrugama u VPŽ i cijeloj Hrvatskoj. – rekao je Križić.

U sportskom dijelu natjecanja natjecalo se u četiri discipline i to boćanje, viseća kuglana, bacanje potkove i belot, a sudjelovali us branitelji iz Zaboka, Slatine, Podgorača, Orahovice i Duge Međe. U bacanju potkove slavila je ekipa UHBDDR Duga Međa, druga je bila HVIDR-a Orahovica, a treća HVIDR-a Slatina, u boćanju je slavila HVIDR-a Orahovica, druga je bio UHBDDR Podgorač, a treći UHBDDR Duga Međa, najbolji kartaši bili članovi orahovačke HVIDR-e, drugo mjesto pripalo je HVIDR-i Slatina, a treće braniteljima iz Duge Međe, dok je u visećoj kuglani najpreciznija bila ekipa domaćina, drugo mejsto osvojila hje slatinska HVIDR-a. a treće UHBDDR Zabok. Ukupni pobjednik je UHBDDR Duga Međa, a na kraju natjecanja nagrade najuspješnijima uručila je predsjednica Vijeća Zdenci Marija Dedaj. (www.icv.hr, vg)

2409braniteljskeigre3 Custom 2409braniteljskeigre4 Custom 2409braniteljskeigre1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content