FOTO: 2. Biciklijada prijateljstva OŠ I.B.Mažuranić i OŠ Suhopolje

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i OŠ “Suhopolje” u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, koji se ove godine obilježava od 23.-30. rujna, zajednički su organizirali 2. po redu Biciklijadu prijateljstva.

Biciklijada je krenula ispred matične škole u Suhopolju i vozilo se preko Čemernice, Rezovca i Milanovca sve do OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, a bicikliranoj povorci priključivali su se učenici putničke smjene ovogodišnje škole domaćina. Po dolasku u sportsku dvoranu IBM odigrane su revijalne utakmice u sportskim igrama graničara, rukometa, malog nogometa, te odbojke i košarke.

MG 5474Glavni je cilj manifestacije bio je osvijestiti učenike na potrebu bavljenja tjelesnim aktivnostima, kao jednim od glavnih čimbenika očuvanja i unaprjeđenja zdravlja. Projekt se također nadovezivanje na kurikularne teme vezane za provedbu građanskog i zdravstvenog odgoja u školama (poticanje tolerancije i suživota u zajednici, naglašavanje potrebe sprječavanja nasilja na sportskim terenima, zaštite okoliša, brige o vlastitom zdravlju…).

MG 5522Završetkom programa, zajedničkog ručka i druženja, kolona biciklista istom se cestovnom dionicom vratila natrag prema Suhopolju. (www.icv.hr, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”427109″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content