FOTO: Održana početna konferencija projekta “Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije”

U prostoru Poduzetničkog inkubatora u Virovitici održana je početna konferencija projekta “Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije”, koji se odnosi na izgradnju i obnovu te stavljanje u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta projekt ukupne vrijednost od oko 28 milijuna kuna sufinacirat će s bespovratnom potporom od 20 milijuna kuna.

U navedenim inkubatorima predviđeno je da će u punom kapacitetu biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika, a oni bi trebali, uz postojeći u Virovitici, omogućiti daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada.

Projekt je napisala VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije, Gradskom razvojnom agencijom Slatina , a uz pomoć Grada Orahovice i Općine Pitomača.

MG 2858Prijavitelj projekta je Virovitičko-podravska županija, koja je projekt prijavila na Javni poziv “Razvoj poslovne infrastrukture u Euroski fond za regionalni razvoj”. Partneri na njegovu provođenju su Gradska razvojna agencija Slatina i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, a suradnici na projektu koji će trajati sljedećih 25 mjeseci Ekonomski fakultet u Osijeku, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, gradovi Slatina i Orahovica te općina Pitomača.

Uz domaćina, direktora Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Bojana Mijoka, ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatine Danijele Maravić, zamjenice ravnateljice Razvojne agencije VIDRA Nede Martić, te predstavnika gradova i općina konferenciji je nazočio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a prezentaciju projekta održala je Mateja Cah, viša savjetnica za pripremu i provedbu projekata Razvojne agencije VIDRA. (www.icv.hr, zc, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”425336″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content