FOTO: Na stazi pokraj orahovačkog Jezera održana jedinstvena državna utrka motokultivatora

U organizaciji Reda vitezova Ružice grada, Grada Orahovica i Turistička zajednice te Off road klub Orahovica, na stazi pokraj orahovačkog jezera održana je 10. jedinstvena utrka, nazvana Državno prvenstvo motokultivatora. Mnoštvo Orahovčana na djelu je vidjelo spretne i brze vozače motokultivatora, quadova, kross motocikala te off road vozila.

Vozači su se natjecali u nekoliko disciplina, u konkurenciji motokultivatora natjecalo se u tri discipline i to po snazi motora te se vozilo na način, tko odveze više krugova u deset minuta. Off road vozila imali su zahtjevnu stazu koju je trebalo proći u što bržem vremenu, a quadovi i kross motori također su imali po deset minuta za što više krugova dok je posebno natjecanje održano u konkurenciji guranja kosilice na 100 metara. Na kraju, u kategoriji motokultivatora od 4,5 ks pobjedu je odnio najstariji sudionik natjecanja Đuro Sekulić (71), u kategoriji do 7 ks pobjedu su odnijela ekipa Joka i Vjeko s 19 krugova dok je najjačoj kategoriji preko 7 ks najviše krugova, 29, odvozila ekipa Cesting radiona, a drugo mjesto pripalo je Predragu Mandiću iz Orahovice s 23 kruga.

Grand prix nagrada za ukupno najviše krugova u ovoj kategoriji pripala je Radioni Cesting koji su i dobitnici nagrade generalnog pokrovitelja utrke Ru-da servisa iz Čačinaca, motorne pile. U kategoriji quadova najviše, 14, krugova odvozio je Siniša Rađenović iz Orahovice, drugi sa 12 krugova bio je Igor Kribl iz Nove Bukovice dok je treće mjesto pripalo domaćem vozaču Manuelu Sobodiću s 11 krugova. U konkurenciji kross motocikala najviše krugova, 22, odvozio je Orahovčanin Boris Steiner, drugi je s 20 krugova bio Franjo Vulić, dok je treće mjesto pripalo Matiji Zubaju s 19 krugova.

U vožnji Off road vozila, stazu je najbrže s vremenom 1 minute i 14 sekundi prošao Radivoj Bolić uz suvozačicu Stefani Bolić, drugo mjesto pripalo je dvojci pod nazivom Sale i Mirjana s vremenom od 1,16 minuta, a bronca je osvojio Orahovčanin Dražen Boljkovac s 1,18 minuta. U atraktivnoj utrci guranja kosilice na 100 metara pobjedu je odnio Rudika Šalek iz Orahovice,a drugo mjesto pripalo je mladoj Lei Sobodić, a treće Lidiji Čalić.

Nagrade najuspješnijima uručili su gradonačelnica Ana-Marija Petin i dogradonačelnik Dalibor Fofonjka, a gradonačelnica je uručila i posebne nagrade, zlatne plakete Dušku Rađenoviću i Ervinu Kovaču za svih deset godina aktivnog sudjelovanja na utrci. Treba svakako izdvojit i nastup onih najmlađih, tako je quad vozila i utrci guranja kosilica nastupila 12-godišnja Lea Sobodić, motokultivator je vozio Niko Kovač (7), a koji je konstruirao njegov djed Ervin, dok su u trci guranja kosilice nastupili Bruno Bolić (5) i Gabrijel Čalić (5). (www.icv.hr, vg)

1109motokultivatori14
Finale utrke guranja kosilice na 100m
1109motokultivatori13
Petogodišnjaci u kaciji Bruno Bolić desno i Gabrijel Čalić
1109motokultivatori12
Najmlađi na motokultivatoru – Niko Kovač iz Orahovice
1109motokultivatori11
Pobjednik u vožnji off road vozila Radivoj Bolić u tijeku utrke
1109motokultivatori9
Najmlađa vozačica quada Lea Sobodić u tijeku utrke
1109motokultivatori8
Detalj utrke quadova
1109motokultivatori7
Pobjednik natjecanja quadova Siniša Rađenović iz Orahovice u akciji
1109motokultivatori5
Detalj utrke cross motora
1109motokultivatori4
Pobjednik natjecanja cross motora Boris Steiner iz Orahovice u akciji
1109motokultivatori2
Detalj utrke motokultivatora

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content