“Glasnici istine” otrčali ultra maraton dug 86 kilometara za poginule hrvatske branitelje

U povodu Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine, a pod pokroviteljstvom Županije i župana Igora Androvića, otrčali su tradicionalni 4. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara. Start ultramaratona bio je na zapadu županije, u Kladarama, a cilj na istoku u Staroj Jošavi. Na maraton je trkače ispratio načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, a u cilju su ih dočekali dožupan VPŽ Darko Žužak, orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja grada Orahovice, Damir Vratković (HVIDRA) i Miroslav Milovuković (UHBL PTSP):

Ovo je četvrto izdanje ultramaratona koji smo posvetili svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja Virovitičko-podravske županije. Štafetno ga je trčalo 16 maratonaca, a s nam su ove godine bili prijatelji iz udruge „Heroji ne umiru“ iz Kutine, kao i trkači iz Hrvatskog dragovoljca iz Osijeka. Ultramaraton nije natjecateljskog karaktera, trkači se mijenjaju svakih 10 kilometara. Na ovaj način, mi trčanjem, širimo istinu o Domovinskom ratu Maraton su trčali, prvi dio od Kladara do Virovitice, Mario Kovač, Bojan Brozović, Zlatko Kserica, Melita Posavac i Vlatka Lovrenc Poljanac iz Virovitice Bojan Brozović te Dora Franjić iz Pitomače, a u Koriji su im se priključili i Valentin Bloudek otac našeg sjajnog mladog trkača te Marina Mikolčić, potom od Slatine do Nove Bukovice su se priključili članovi udruge Motiv Ana i Marika Marić te Suzana i Igor Miklošević, a ekipa maratonaca koja je otrčala cijelu utrku od Kladara do Stare Jošave bila je u sastavu Darko Dolovski iz Dobrovića, Ivica Lenard iz Josipovca, Zlatko Romanović iz Antunovca, Željko Nikolić iz Slatine, Igor Vuković iz Gornje Gračenice, braća Božidar i Dalibor Turkalj iz Volodera, Mario Krznarić iz Nove Bukovice te moja malenkost Pavo Tutenov iz Slatine, a dionicu od Mikleuša do ciljnog odredišta je istrčao Zlatko Milošević-Nova Bukovica.

0309ultramaraton1 CustomPutem su nas pratili, kod Virovitice i članovi moto kluba Kumovi i eto hvala svima od srca što su po ovom teškom i kišnom vremenu otrčali ovaj maraton za naše hrabre hrvatske branitelje. – rekao je Pavo Tutenov predsjednik Udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije. Dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak koji je dočekao maratonce na cilju u Staroj Jošavi rekao je:

-Cilj ovoga maratona je bio povezati cijelu županiju i odati počast našim poginulim braniteljima i naravno da je Županija odmah tu kao pomoć i pokrovitelj. Obzirom da sam i sam bio pripadnik Hrvatske vojske u vrijeme Domovinskog rata, ovo je i za mene jedan poseban čin i zato se od srca zahvaljujem maratoncima udruge Glasnici Istine što su pokrenuli ovaj maraton i sivm njihovim prijateljima koji ga istrčali. – zaključio je Žužak. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content