U Gradini obilježena 26. obljetnica osvajanja karaule Novi Gradac

Braniteljske udruge općine Gradina u suradnji s Općinom Gradina obilježile su 26. obljetnicu osvajanja karaule u Novom Gracu što je i jedna od prvih akcija u Domovinskom ratu.

Svečanost je počela odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima na spomen-obilježju na groblju u Gradini, a nastavila se prigodnim skupom u gradinskom Vatrogasnom domu.

O akciji oslobađanja karaule nazočnima je govorio jedan od nekadašnjih zapovjednika a sada predsjednik UDVDRA klub Brezovica Marin Viljevac istaknuvši slogu i odlučnost kada se krenulo u osvajanje karaule, ali isto tako i veliki doprinos svih branitelja s područja općine Gradina u Domovinskom ratu.

Sve nazočne branitelje, predstavnike braniteljskih udruga i ostale nazočne pozdravili su načelnik općine Gradina Marko Ajček, dopredsjednik odbora za hrvatske branitelje VPŽ i županijski vijećnik Zdenko Blažičević, tajnik Virovitičko-podravske županije Ivan Horvat i zamjenik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić koji je tom prigodom istakao želju da na budućim važnijim obljetnicama iz Domovinskog rata budu nazočne i obitelji, te djeca hrvatskih branitelja, s jasnom namjerom, da se istina o Domovinskom ratu i njegovim pobjednicima nikad ne zaboravi. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content