Obilježena 26. obljetnica oslobađanja virovitičke vojarne

U organizaciji HVIDRA-e Virovitica obilježena je 26. obljetnica oslobađanja virovitičke vojarne. Nakon svete mise za sve poginule hrvatske branitelje u crkvi svetog Roka, izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i udruga proisteklih iz domovinskog rata odala su počast na spomen obilježju na gradskom groblju u Virovitici te na posljednjem počivalištu poginulog hrvatskog branitelja Vladimira Vampovca Grge.

Nakon tog održana je i prigodna svečanost u sportskom centru Vegeška gdje su sve nazočne branitelje i predstavnike braniteljskih udruga pozdravili, a i zahvalili na svemu što su učinili u Domovinskom ratu, predsjednik HVIDRA-e Virovitica Mirko Poljanac, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak, gradonačelnik Ivica Kirin, župan Igor Andrović te pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić koji je tom prigodom prenio i pozdrave ministra Tome Medveda.

U okviru obljetnice održale su se i sportske igre branitelja u visećoj kuglani i belotu. U visećoj kuglani je najuspješniji bio Ivam Medved iz slatinske Hvidre, dok je u belotu najuspješniji dvojac bio Habl-Trevizan iz virovitičke Hvidre. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”426398″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content