Općina Zdenci pokazatelj sjajne spone lokalne samouprave, županije i države

Općinsko Vijeće Zdenci održalo je svečanu sjednicu povodom Dana općine i blagdana svetog Mihaela. Sjednici su nazočili saborska zastupnica i gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin, zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, Mario Klement i Igor Pavković te mnogi drugi županijski i lokalni dužnosnici.

Nazočne je prva pozdravila predsjednica općinskog Vijeća Marije Dedaj:

  • Na prošlim lokalnim izborima povjerenje smo dobili mi, mladi vijećnici čime je dobivena mogućnost da na scenu stupe mladi i obrazovani ljudi koji imaju viziju za boljitak naše općine. Na početku smo mandata, puno toga je pred nama i uvjerena sam da uz malo dobre volje i truda možemo napraviti dobar posao. Pozivam sve mještane na punu suradnju jer samo zajedništvom možemo puno. – rekla je Dedaj.

2908sjednicazdenci5 CustomNačelnik općine Zdenci Tomislav Durmić predstavio je sadašnje i buduće projekte općine:

  • Slobodno mogu reći da se puno napravilo, riješeni su neki problemi i potrebe mještana koji su bili rješavani godinama. Prije svega moram naglasiti rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, dakle rješavanje vlasništva zemljišta koje se nalazi na području naše općine. Kroz ovo vrijeme radi se i na pripremi projekata i projektne dokumentacije i do sada je potrošeno preko 400,000,00 kuna. Projekt kanalizacije vrijedan oko 1 milijuna kuna je završen. Za ovaj projekt Općina je iz vlastitih sredstava proračuna osigurala oko milijun i 200 tisuća kuna, budući da projekt sufinanciramo s 10% ukupne vrijednosti investicije.
  • Koristim ovu priliku da obavijestim mještane Zdenaca da smo konačno uspjeli prikupiti svu potrebnu dokumentaciju za prijavu tehničkog pregleda koji bi trebao biti odrađen idući mjesec, a nakon njega će se moći započeti s priključenjem na kanalizacijski sustav. Bilo je tu još niz vrijednih projekata, a u budućnosti smo također puno novih investicija i projekata koji su već pripremljeni i njihova realizacija ovisit će o sredstvima Proračuna kao i o sredstvima koje očekujemo od strane naših ministarstava i EU fondova putem raspisanih natječaja. – rekao je Tomislav Durmić na kraju čestitajući mještanima Dan općine.

2908sjednicazdenci6 CustomZamjenik župana Virovitičko-podravske županije Mario Klement pohvalio je načelnika Durmića i Općinu na vrijednom radu i realizaciji mnoštva značajnih projekata:

  • Ugodno sam iznenađen prezentacijom odrađenog od strane načelnika jer s tako skromnim proračunom odraditi tako velike projekte, je stvarno za svaku pohvalu. Virovitičko-podravska županija će ovoj općini kao i do sada uvijek biti puna potpora, uvijek otvorenih vrata da sve buduće projekte možemo zajednički realizirati. Zdenci us pokazatelj koliko može jedna spona, regionalne samouprave, županije i države, evo i danas moram ispričati našeg župana Androvića koji u Ministarstvu regionalnog razvoja potpisuje ugovor za projekte koji se odnose i na ovu općinu, odnosno na uređenje tavanskog prostora OŠ ”Ivan Goran Kovačić”,a vrijednost toga projekta je preko 2 milijuna kuna i svi jedva čekamo da započnu radovi. – rekao je između ostalog Mario Klement.

Na kraju se nazočnima obratila i saborska zastupnica i gradonačelnica orahovice Ana-Marija Petin,a potom su nagrađeni us u zaslužni pojedinci pa je tako općinsko priznanje za brigu o braniteljima i iskazanu humanost primio Antun Grabovac, dok su općinske zahvalnice dobili Mirko Bušljeta za doprinos u razvoju mjesta, Ivica Medved za iskazanu humanost u darivanju krvi, za 75 puta darovanu krv te Marijan Posavec za dugogodišnji rad u vatrogastvu i humanitarnim akcijama na području općine Zdenci. U ime nagrađenih zahvalio se dobitnik općinskog priznanja Antun Grabovac. (www.icv.hr, vg)

2908sjednicazdenci4 Custom 2908sjednicazdenci3 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content