U Orahovici obilježen 1. Olimpijski dan

U organizaciji Grada Orahovica i uz suorganizatore Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić, Srednju Školu Stjepan Ivšić, Dječji vrtić Palčić i Plivački klub Orahovica, u Orahovici je Atletskom utrkom obilježen 1.Olimpijski dan, u kojoj je sudjelovalo ukupno 980 trkača svih uzrasta, raspoređenih u deset kategorija, po dobi i spolu, od djece vrtićke dobi, učenika osnovne i srednje škole i građana. Osim učenika orahovačkih škola, u Atletskoj utrci sudjelovali su i učenici škola iz Nove Bukovice, Feričanaca, Našica, Zaprešića i iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Prvi Olimpijski dan, u ime organizatora, otvorila je gradonačelnica Ana-Marija Petin. Pozdravljajući sve sudionike Atletske utrke i organizatore, izrazila je radost što se na prvom obilježavanju, okupilo gotovo tisuću sudionika i što su dali svoj doprinos u promicanju zdravog života, mira i tolerancije.

Pod budnim okom svojih teta, učitelja i učiteljica, roditelja i brojnih gledatelja, svoje staze su u prijepodnevnim satima istrčali polaznici dječjeg vrtića „Palčić“ i učenici osnovnih škola, uzbuđenje i žamor kojih je, prije utrke, ispunio prostor Trga.

Nakon istrčanih utrka poredak je bio slijedeći: U kategoriji prvih i drugih razreda osnovne škole, treće mjesto osvojila je Kata Klanac, drugo mjesto Anika Knežević, prvo mjesto Nives Poljak, a u kategoriji dječaka treći je bio Niko Jović, drugi Roko Rađenović, prvo mjesto osvojio je Karlo Jurjević.

Između učenika trećeg i četvrtog razreda, treće mjesto pripalo je Ivani Zeman, drugo Ivni Maričić i prvo mjesto Marti Samardžić. Među dječacima, treće mjesto je osvojio Zvonimir Miloloža, drugo mjesto Ante Solić i prvo mjesto Jakov Lazić.

Tea Benović iz Feričanaca bila je treća u kategoriji petih i šestih razreda, Karla Boljkovac druga, Tena Rukavina osvojila je prvo mjesto. Dinko Kohutek osvojio je treće mjesto, Dino Mendroš iz Feričanaca drugo, a prvo mjesto Adrijan Batrac iz Feričanaca.

Utrku su trčali i učenici sedmih i osmih razreda. Treće mjesto osvojila je Ada Tikvan, drugo Nives Gvozdenović a najbrža je bila Lana Marinić. U kategoriji dječaka Ivan Kljajić iz Feričanaca bio je treći, Franjo Baždarević drugi, a prvo mjesto je osvojio Dorijan Jakobek također iz Feričanaca.

Poslijepodne su na stazu izašli učenici i profesori srednje škole iz Orahovice i građani, koji su se natjecali u kategoriji seniora, a rekreativci su, jedni trčeći, drugi hodajući stazom, također dali svoj doprinos u obilježavanju Olimpijskog dana.

Među seniorima trčali su Lucija Kimani dugoprugašica i Mile Bursać iz Bosne i Hercegovine, a time je ta utrka imala i međunarodni karakter. Mile Bursać istrčao je i utrku s učenicima drugih razreda srednje škole. Među rekreativcima bila je i gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je istrčala stazu i time također dala potporu 1. Olimpijskom danu održanom u našem gradu.

OlimpijskiDan2017 008Nakon svih utrka proglašeni su pobjednici, a u kategoriji seniora najbrža je bila profesionalna sportašica iz BiH Lucija Kimani. Drugo mjesto je osvojila Dubravka Mesec iz Našica, dok je treća bila Kristina Špoljarić. Mile Bursać iz BiH bio je prvi među seniorima, drugo mjesto osvojio je Damir Mesec iz Našica i treće mjesto Josip Golik.

Izdržljivost i kondiciju iskazali su i učenici Srednje škole koji su se masovno odazvali sudjelovanju u atletskoj utrci. U kategoriji prvog razreda najbrža je bila Marta Vekić, drugo mjesto pripalo je Jeleni Zubak a treće su dijelile Helena Paulić i Ela Felendeš. Tomislav Smokrović bio je prvi, drugo mjesto osvojio je Marko Varga, a treće Matija Zeman.

Klara Leko najbrže je istrčala stazu među djevojkama drugog razreda, druga je bila Vanja Balaž, a treća Anđelina Delbijanko. Mile Bursać iz BiH bio je najbrži, drugo mjesto je osvojio Marko Švarc i treće Filip Kasapović.

Najbolje vrijeme u kategoriji trećih razreda-djevojke, istrčala je Katarina Ivić, druga je bila Martina Ćilag i treća Ana Matišić, dok je u muškoj kategoriji najbrži bio Hrvoje Vulić, drugi Petar Vrkić i treći Dario Periša.

U trci četvrtih razreda najbrža je bila Samanta Barać, drugo mjesto osvojila je Katarina Halgaš i treće Lea Pleša. Prvi u muškoj kategoriji bio je Ivan Buneta, drugi Zvonimir Mesinger i treće mjesto je osvojio Matej Mihaljević.

U atletskoj utrci sudjelovali su i profesori i profesorice orahovačke Srednje škole a proglašenje pobjednika u muškoj i ženskoj kategoriji učenici su pozdravili burnim navijanjem. Među profesoricama koje su trčale, najbrža je bila Vlatka Zorc, druga Suzana Maričić i treća je bila Ivana Maričić. Profesori su također odmjerili snage, a među njima, najbrži je bio Davor Jeger, drugo mjesto je osvojio Ivan Cigler i treće mjesto Ivan Jurišić. Sponzori 1. Olimpijskog dana održanog u Orahovici, Keramika Modus, Giant, PP Orahovica, i brojni poduzetnici, osigurali su priznanja i nagrade za pobjednike a nije nedostajalo i prave okrijepe za sve sudionike. (orahovica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content