Pogoršanje stanja sigurnosti: nastavljen crni niz od šest smrtno stradalih na prometnicama Virovitičko–podravske županije od početka ove godine

Jučer se na virovitičkoj obilaznici dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač osobnog automobila. Do slijetanja vozila s ceste u zavoju i prevrtanja niz kosinu je došlo uslijed kretanja brzinom neprilagođenom uvjetima na cesti, mokrom i kliskom kolniku zbog kiše koja je padala.

Ovo je već druga prometna nesreća s poginulom osobom na virovitičkom području u samo dva tjedna, čime je nastavljen crni niz od šest smrtno stradalih na prometnicama Virovitičko – podravske županije od početka ove godine. Iako je broj teško i lako ozlijeđenih od početka godine manji nego u istom periodu prošle godine, broj prometnih nesreća je povećan za četrdesetak prometnih nesreća i broj smrtno stradalih za jednu poginulu osobu.

nesreca obilaznicaU prometnim nesrećama od početka ove godine su poginula 4 vozača bicikla, jedan pješak i jedan vozač osobnog automobila. Sve su prometne nesreće uzrokovali vozači osobnih automobila, a uzrok 5 prometnih nesreća je bilo upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom.

Obzirom na povećanje problematike smrtnog stradavanja sudionika prometnih nesreća na području ove policijske uprave, ali i cijele Republike Hrvatske, policijski službenici će pojačati sve preventivno – represivne aktivnosti, a posebno usmjerene na nadzor sudionika u prometu pod utjecajem alkohola, nadzor brzine kretanja vozila i nadzor sudjelovanja u prometu biciklista i pješaka, ali i nadzor nepropisnog korištenja mobitela, korištenja sigurnosnog pojasa i drugih oblika nepropisnog ponašanja u prometu.

Kako bi sudjelovanje u prometu bilo što sigurnije upućuju se svi sudionici u prometu na povećani oprez, poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, a posebno poštivanje prava pješaka i biciklista kao posebno ugroženih kategorija sudionika u prometu. (www.policija.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content