Potpisani ugovori s 27 pomoćnika u nastavi koji će od srijede, 13. rujna, sjesti u školske klupe s djecom

U Vijećnici Grada Virovitice potpisani su ugovori s 27 pomoćnika u nastavi koji će već sutra, 13. rujna, sjesti u školske klupe s djecom. Pomoćnici će raditi s 36 učenika u osnovnim školama Vladimir Nazor, Ivane Brlić Mažuranić te u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Prilikom potpisivanja ugovora nazočne je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin istaknuvši da će se i dalje raditi na ovakvim projektima:
– Osim što smo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su djeca, pomogli smo i samim asistentima u nastavi koji su ovim putem dobili posao. Kao što sam već i najavljivao, i Grad Virovitica i gradska Razvojna agencija će i dalje raditi upravo na tim projektima gdje se animira velik broj mladih kako bismo tako spriječili iseljavanje iz Hrvatske – rekao je gradonačelnik Kirin.

IMG 3551 Fotor

Pročelnik Alen Bjelica naglasio je da je u ovom projektu izuzetno bitan kontinuitet jer učenik će najbolje rezultate pokazati ako dobro surađuje sa svojim pomoćnikom.
– U prvoj fazi projekta imali smo 18 pomoćnika, u drugoj 21 i sada smo došli do brojke 27, što govori o kontinuitetu u radu i naše Razvojne agencije i Grada Virovitice. Ove godine u projekt je uključeno 27 pomoćnika, a napravili smo projekciju do 34 ako se ukaže potreba za dodatnim brojem. Sredstva imamo osigurana od strane ugovornih tijela. Ovaj projekt je namijenjen djeci i za djecu i stoga nam je izuzetno bitan ovaj kontinuitet u radu – rekao je Alen Bjelica.

Podsjetimo, Grad Virovitica je u suradnji s Razvojnom agencijom VTA kroz projekt za osiguravanje pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju „Korak u život jednakih mogućnosti – faza III“ za sljedeće četiri školske godine iz Europskog socijalnog fonda osigurao bespovratnih 5,501.000 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta je 5,979.000 kuna.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”425865″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content