Svjetski dan srca obilježen pod sloganom “Podijelite energiju”

Županijski Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” u suradnji s Patronažnom službom županijskog Doma zdravlja obilježili su Svjetski dan srca. Ovogodišnja akcija provodi se pod sloganom “Podijelite energiju”, a cilj je potaknuti ljude da brinu o zdravlju svoga srca. Želi se ukazati javnosti na važnost kontrole šećera i krvnog tlaka, kao i vrijednosti kolesterola te indeksa tjelesne mase. Uz edukacijske materijale i savjetovanje stručnjaka građani su imali priliku ispod gradskog sata provjeriti krvni tlak koji je vodeći čimbenik rizika srčanih oboljenja.

– Ljudi nisu svjesni koliko su kardiovaskularne bolesti česte, a upravo se na ovakvim akcijama događa da slučajno otkriju povišen krvni tlak – govori patronažna sestra Martina Horak ističući kako često zanemaruju simptome što dovodi do težih oboljenja.

Kako bi poboljšali zdravlje srca stručnjaci su građanima savjetovali promjene u životnim navikama kao što su pravilna prehrana, tjelesna aktivnost, a prestanak pušenja su istaknuli kao najbolju stvar koju mogu učiniti za svoje zdravlje.

(www.icv.hr, tekst i foto: M.Lukačić)

[g-gallery gid=”427529″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content