U Terezinom Polju obilježen dan mjesnog odbora, blagdan Uzvišenja svetog križa te 26. obljetnica osvajanja karaule

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na grob poginulog hrvatskog branitelja Nenada Oblučara na mjesnom groblju u Zrinju Lukačkom, obilježen je Dan Mjesnog odbora Terezino Polje, blagdan Uzvišenja Svetog Križa i 26. godišnjica oslobađanja karaule u Terezinom Polju, također jedne od prvih akcija u Domovinskom ratu. Tom prigodom održana je i svečana sjednica Mjesnog odbora na kojoj se predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Terezino Polje Darko Orač zahvalio svim braniteljima koji su sudjelovali u osvajanju karaule, ali i svim onima koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku.

Nakon podnesenog izvješća o vrlo aktivnom radu Mjesnog odbora koji je rezultirao vidnim napretkom Terezinog Polja unazad nekoliko godina, sve nazočne pozdravili su i obećali daljnju dobru suradnju i predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Živković, te načelnik općine Lukač Đuro Bukvić koji je posebne zahvale uputio braniteljima za sve ono što su u Domovinskom ratu učinili za općinu Lukač i neovisnu i samostalnu Hrvatsku.

Zahvalnice za doprinos radu Mjesnog odbora pripale su mještanima Dejanu Boti i Zoranu Miočinoviću, a ovom događaju nazočio je i jedan od sudionika osvajanja karaule Ivan Barić iz Terezinog Polja. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content