Tigiji najavili Nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati!”

Dramska skupina virovitičke Gradske knjižnice i čitaonice i članice Kulturno umjetničkog centra Virovitica oduševili su publiku scenskim prikazom slikovnice „Tigiji i spletka duha Poklepića“ Nikoline Bošnjak. Dramatizacijom ove slikovnice i režiranjem predstave voditeljica Dramske skupine, Ivana Molnar, na izvrstan je način predstavila početak Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom pod nazivom „I ja želim čitati!“.

IMG 4361

Kampanju je pokrenulo Hrvatsko knjižničarsko društvo, a u njegovu provedbu uključila se i Gradska knjižnica i čitaonica koja će u suradnji s Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica raditi na informiranju i educiranju javnosti o problematici osoba s teškoćama čitanja i disleksijom. Osigurat će im pristup književnim djelima i informacijama, posebice lektirama, kao i individualan rad s djecom.

IMG 4483

Mnogobrojnoj publici, predstava je pokazala koliko uzbudljivih svjetova i priča skrivaju knjige. Koreografijom „Ples planeta“ , koju potpisuje Danijela Duvnjak, kostimima Kornelije Šarić i glazbom Dejana Premrla, planet Tiga zavladao je Gradskom knjižnicom i čitaonicom.

(www.icv.hr, tekst i foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”427396″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content