Iznadprosječno toplo, stabilno i suho vrijeme potrajat će do subote

Iznadprosječna toplina obilježila je i jučerašnji dan. U najtoplijem dijelu dana smo se grijali na 24°C. Inače srednji maksimumi temperatura zraka proteklih dana više odgovaraju početku ljeta nego jeseni. Srednji maksimum temperature zraka za zadnju dekadu listopada na području Virovitice je oko 15°C. Do subote uživajmo u stabilnom, suhom i iznadprosječno toplom vremenu. Vjetar slab do umjeren južnih i jugozapadnih smjerova. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 10°C do 12°C. Najviše dnevne od 20°C do 23°C ili koji stupanj više. Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu sumaglicu ili maglu.
UV- indeks umjeren.

Pogoršanje vremena očekujemo tijekom nedjelje

Kiša će veći dio VPŽ zahvatiti tijekom poslijepodneva. Promjenjivo i nestabilno vrijeme zadržat će se tijekom ponedjeljka. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 8°C tijekom ponedjeljka do 12°C tijekom nedjelje. Najviše dnevne od 10°C tijekom ponedjeljka do 20°C ili koji stupanj više tijekom nedjelje. Vjetar umjeren na udare umjereno jak sjevernih i sjeverozapadnih smjerova. Na udare bi vjetar mogao puhati do 30-40 km/h. UV- indeks nizak i umjeren. Akumulirana količina oborina (kiše) tijekom nedjelje i ponedjeljka iznad većeg dijela VPŽ je 10 do 20 mm mjestimice vjerojatno i više.

Od utorka očekujemo povratak stabilnog i suhog vremena. Temperature zraka postupno će rasti. Od sredine tjedna ponovno bi se u najtoplijem dijelu dana trebali približiti 20°C. (www.icv.hr, Kristijan Paljar)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content