Međunarodna stručna izložba i sajam ljekovitog bilja u Szentlorincu

U organizaciji Zaklade Brantner-Koncz iz Szentlorinca, a u suradnji s Farmaceutskim fakultetom Sveučilišta u Pecs, 27. listopada u Szentlorincu, u Mađarskoj održana je Međunarodna stručna izložba i sajam ljekovitog bilja, na kojoj su prisustvovali proizvođači ljekovitog bilja iz BiH, Hrvatske i Mađarske. Na izložbi i događanjima prisustvovala je i Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pecs, u Mađarskoj.

Na poziv organizatora sajma, u organizaciji i realizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, na sajmu su svoje proizvode: ljekovito bilje i čajeve, predstavila i dva najveća proizvođača i prerađivača ljekovitog bilja s područja Virovitičko-podravske županije, tvrtke Dam iz Lozana i Spider grupa iz Pitomače.

20171027 100748Nastup proizvođača ljekovitog bilja iz Virovitičko-podravske županije na ovom sajmu bit će poticaj za povećanje te međusobne suradnje. Proizvođači ljekovitog bilja iz Virovitičko-podravske županije, već su proširili svoju sirovinsku osnovu, organizirajući proizvodnju ljekovitog bilja s proizvođačima iz Mađarske.

Tijekom izložbe organiziran je stručni skup na kojem su o značaju i specifičnostima ljekovitog bilja govorili drr. Horváth Györgyi, prodekanica Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Pecs i ostali eminentni agro-stručnjaci iz Mađarske. Ujedno su predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, na zamolbu organizatora, cjelovito predstavili proizvodnju ljekovitog bilja u Virovitičko-podravskoj županiji i RH. (hgk žk virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content