Međunarodni dan pješačenja u Dječjem vrtiću “Cvrčak”

Godine 1992. u Rio de Janeiru u Brazilu, nakon samita o očuvanju okoline, TAFISA je predložila da se jedan dan u listopadu proglasi Svjetskim danom pješačenja. Cilj je bio izvesti toga dana što više ljudi u prirodu kako bi se manifestirala pripadnost određenoj sredini i razvila svijest o potrebi ekološkog očuvanja te sredine, ali i svijest o potrebi kretanja (posebno pješačenja) kao najjednostavnijeg i najsvrsishodnijeg oblika očuvanja i unapređenja zdravlja.

Djeca DV „CVRČAK“ Virovitica obilježila su, sada već tradicionalno, Međunarodni dan pješačenja (15.10.). Aktiv za promicanje kretanja pozvao je djecu svih vrtićkih skupina i njihove odgojitelje na šetnju ulicama Virovitice, u petak, 13. listopada.

Cilj ovogodišnje akcije je uključivanje u pješačenje što više sudionika i promoviranje pješačenja kao čovjeku najprirodnijeg i najsvojstvenijeg kretanja. Pješačenje blagotvorno djeluje na fizičko, ali i psihičko zdravlje. Osim što je pješačenje jako važno za zdravlje organizma, ovom akcijom dajemo i doprinos očuvanju okoliša i pokazujemo ekološku osviještenost, jer pješačenje zamjenjuje korištenje motornih vozila. (www.icv.hr)

DSC08164 Custom DSC08161 Custom DSC08163 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content