Obrtničko-(ne)klasični salon ljepote

Povodom Europskog dana jezika učenici i nastavnici Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije u Virovitici osmislili su pomalo neobičan, (ne)klasičan susret dviju virovitičkih srednjih škola. Projektom pod nazivom „Obrtničko-(ne)klasičan salon ljepote“ simulirali su događanja u salonu ljepote u kojem su se govorili jezici koji obilježavaju klasično obrazovanje: grčki, latinski, engleski i njemački jezik. Kao rezultat komunikacije učenice 2. i 3. razreda zanimanja Frizer i 3. razreda zanimanja Kozmetičar u pratnji svojih mentorica Barbare Borovec i Mihaele Šiljković oblikovale su učenicama Katoličke klasične gimnazije make-up i frizure iz vremena starih Grka i Rimljana.
Osim aktualizacije i isticanja potrebe učenja stranih jezika učenici su kroz projekt unijeli i mali dio grčko-rimske kulture koji je zajednički četirima jezicima naše škole, ali i dio kulture koja obilježava našu civilizaciju.
Zajednički projekt, prema reakcijama sudionika, izazvao je oduševljenje među učenicima obiju škola te se nadamo da će se suradnja dviju škola nastaviti.

(www.icv.hr, Maja Fabijanac)

[g-gallery gid=”428384″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content