U planu novi kružni tokovi kod Kauflanda, Tvina i Plodina

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin je, zajedno sa zamjenikom župana Virovitičko-podravske županije Marijem Klementom, u Zagrebu održao radni sastanak s direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, Igorom Sobolovićem iz Hrvatskih cesta, Tehničke ispostave Bjelovar te Svenom Jasenkovićem, savjetnikom za EU projekte.

Nazočni su se dotaknuli nekoliko tema od značaja za Virovitičko-podravsku županiju i Grad Viroviticu, a najvažnija je svakako bila ubrzavanje aktivnosti na ishođenju dokumentacije za izgradnju brze ceste D12 Bjelovar – Virovitica – Republika Mađarska. Istaknuta je potreba da se studija izvodljivosti što prije privede kraju kako bi se do kraja sljedeće godine ishodila građevinska dozvola. Riječi je bilo i o Sjevernoj obilaznici na kojoj je ovih dana obavljen tehnički pregled. U tijeku je izrada zapisnika te se očekuje izdavanje privremene uporabne dozvole.

sjeverna obilaznica jurkinRiječi je bilo i o brojnim drugim temama koje bitno utječu na sigurnost u prometu, između ostalog o gradnji kružnih tokova kod Kauflanda, Tvina i Plodina.

– Dogovarali smo na koji način financijski riješiti izgradnju kružnog toka kod Kauflanda i spoj Ulice Sajmište s Ulicom Stjepana Radića koja je postala problematična zbog velikog broja vozila koja cirkuliraju na tom dijelu, što otežava i uključivanje u promet. Grad bi financirao dokumentaciju, a same radove Hrvatske ceste, rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Govorilo se i o aktivnostima koje se provode u ishođenju građevinske dozvole za kružne tokove kod Tvina i Plodina. U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa te se čeka procjena sudskog vještaka. Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina, očekuje se da će navedene aktivnosti biti privedene kraju do prve polovice sljedeće godine kako bi ušle u plan gradnje za 2018. (virovitica.hr, foto: Matija R. i Antonio J.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content