Predstavljanje “Hrvatsko-mađarskog riječnika” i Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj

Gradska knjižnica i čitaonica u Virovitici u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Virovitica, u prigodi obilježavanja 25. obljetnice uspostave mađarsko-hrvatskih diplomatskih odnosa, organizirala je predstavljanje „Hrvatsko-mađarskog rječnika“ prof.dr. Ernesta Barića i prof.dr. Janje Prodan, a predstavljanje Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj i promociju njihovih izdanja, prof. dr. Stjepan Blažetin.

Uvodno su govorili Hrvoje Belobrk, informator Studijsko-znanstvenog odjela Gradske knjižnice i čitaonice i Ivan Slamić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica. Ovaj veliki rječnik, izdan u nakladi Izdavačke kuće Croatica, obogaćen je terminima iz poslovnog života i ima 35 000 natuknica.

Događaju su prisustvovali predstavnici poslovne zajednice i građani iz županije Somogy i Barany iz Mađarske i Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije. Rječnik je promoviran 24. listopada 2017. u Pečuhu, a predstavljanje istog bit će 3. studenog 2017. u Koprivnici.

(HGK Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content