Predstavnici poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije na 3. Znanstvenom forumu

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, 10. listopada 2017. god., održan je, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, III. Znanstveni forum na temu: „Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta“.
Ekonomski fakultet u Osijeku, uz svoje redovne aktivnosti, dugi niz godina njeguje tradiciju povezivanja s poslovnom i akademskom zajednicom i kroz zajedničke projekte nastoji povezivati “teoriju s praksom“.

Uvodno su govorili: doc.dr.sc. Nataša Drvenkar , prodekanica Ekonomskog fakulteta u Osijeku i predsjednica Organizacijskog odbora Znanstvenog foruma, Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Vlado Guberac, rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Martina Dalić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

U okviru foruma održana su uvodna predavanja Ekonomska pozicija RH i globalni izazovi koje je održala Sanja Madžarević Šujster, glavna ekonomistica Svjetske banke za Hrvatsku, Crnu Goru i Sloveniju, a predavanje Ekonomska snaga hrvatskih županija – stanje i perspektive, održao je Zvonimir Savić direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK.

Održana su i dva panela. U okviru prvog panela, kojem je bio moderator Mladen Vedriš, pročelnik Katedre za ekonomske znanosti Pravnog fakulteta u Zagrebu, govorilo se o Pametnim mjerama do bolje ekonomske pozicije RH u globalnom okruženju. U drugom panelu na temu Pametnim specijalizacijama do bolje ekonomske pozicije RH, moderator je bio Miodrag Šajatović, glavni urednik i kolumnist Lider medije. Na poziv organizatora, u radu foruma sudjelovali su i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica.

IMG 6 potpis

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content